Meidän häiden hääperinteet

Ajattelin ennakkoon, et olisin super hääperinneihminen, koska ajattelin muutenkin olevani perinteinen ihminen. Nyt kun niitä häitä oikeesti suunnitellaan, ni huomaan, et oikeestaan hääperinteet vois aikalailla heittää roskiin jo. Samoin kun monet muutkin perinteet.

Käydään vähän niitä hääperinteitä sitten läpi meidän häiden osalta:

Jotain uutta, lainattua, sinistä...
Miten ne nyt sitten menikään. Näitä mulle ei tule. En koe mitenkään elämääni mullistavana asiana, jos ei nyt sitten olekaan mummon kaulakorua ja uutta härpäkettä sekä sinistä sukkanauhaa. Mä otan just ne mistä tykkään, enkä miten joku vanha loru sanoo. Ei jatkoon.

Morsiamen isä saattamassa alttarille...
No tää meille tulee. Yritin ehdottaa jossain vaiheessa Visalle, että käveltäis yhdessä alttarille, mutta koska hän ei suostunut, niin isä on ihan yhtä hyvä saattelija. :) Isä on rakas, vaikka enemmän äitin tyttö oonkin. Mietin jossain vaiheessa myös, että pyytäisin äitiä saattamaan alttarille, mutta sitten ajattelin, että oiskohan se vähän iskän varpaille astumista äidiltä, joten iskä siis. :) Iskä myös osaa hillitä itkemistään niin, että mäkin toivottavasti vähän pystyn, etten pillitä ihan solkenaan jo ennen kun alttarille päästään.


Riisin heitto...
Ei riisiä, ei ei. Tän hetkiset suunnitelmat ois joko raesokeri tai sitten ei mitään. Voi vieraat ihan kunniakujankin vaan meille muodostaa. Saa nähdä mitä tästä muodostuu, mutta ei riisiä.

Tölkit ja kengät hääauton perässä...
Mielellään ei. Ne kolisee ärsyttävästi ja on rumiakin vielä. Visa haluis näitä meille, mutta yritän vielä päästä eroon niistä.

Morsiamen ryöstö...
Ei. Hyi. Mun päässä sukupuoliroolit on vähän nykyaikasemmat, kun et nainen ryöstettäis ja miehen täytyy pelastaa hänet.

Kakkua leikatessa jalalla polkaisu...
Aika vanhanaikaista tämäkin (tai kaikkihan perinteet on, siks ne onkin perinteitä). Jos Visa polkasee, niin polkaskoon, mutta ite en varmaan jaksa tälläseen lähteä. Kuitenkin tiedetään, että yhdessä yritetään "määrätä kaapin paikka", mutta kun konkreettisesta kaapista puhutaan, niin minä määrään paikan.

Morsiuskimpun ja sukkanauhan heittäminen...
Mä en oikeestaan haluais tätä. Naiset menee ihan turhaan hulluks jonku puskan takia, ihan niinkun niiden poikaystävä kosis niitä nyt sit sen kimpun metsästyksen kunniaks. Sukkanauhan heitto on myös turhaa. Visa haluaa nää, joten kai mä joudun taas sen verran joustamaan, että ne sit tulee. Tätä selvitellään.


Häävalssi...
Ei. Ensinnäkään en osaa tanssii valssia (Visa yrittää joskus tanssittaa mua ja se menee aika horribly wrong) ja toiseks haluun häätanssikappaleeks jonkun joka merkitsee meille jotain. Joka ei siis ole valssattava kappale. Jonkinmoinen hitaan tanssin yritelmä me kuitenkin väännetään.

Huomenlahja...
Perinteisesti vain sulhanen antaa huomenlahjan, koska hän halusi osoittaa pitävänsä vaimosta huolta eikä vaimolla tietenkään ollut myöskään ammattia. En tiedä mitä Visa asiasta ajattelee, mutta luulen, että ostamme molemmat toisillemme huomenlahjat. Minä ainakin ostan, koska aion pitää Visasta huolta. ♥

Millasia hääperinteitä teille on tulossa? Onko joku ehdoton nou nou tai toinen ehdoton yes yes?

Kommentit

 1. Hihi, hauskaa, että Visa on noin perinteinen! Meiltä jää mahdollisesti kimpunheitto taas pois sen takia, että musta se alkaa olla vähän sellainen "pakko kai sinne on vääntäytyä" -tyyppinen juttu monille. Ei ole viime aikoina mitään raivokasta tappelua näkynyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vähän sama juttu tosta "pakko kai sinne on vääntäytyä"-fiiliksestä. Toivotaan, että saan sen vielä pois meidän ohjelmasta. :D Lähinnä se on itsestä ainakin vaivaannuttavaa.

   Poista
 2. Olipa hauska lista! Ja mielenkiintoista kuulla Visan ja sun näkemyseroista perinteiden suhteen. Noista nousee varmaan hyvää keskustelua, kun pohditte mitä tulee, miksi ja mitä ei.

  Minä haluaisin itse kimpunheiton ja sukkanauhankin, mutta en kyllä kaipaa sitä sukkanauhan kaivamista mekkoni alta sukulaisten ja kaverien silmien alla... Myös jotain uutta, vanhaa ja sinistä haluan päivän lookkiini :) Pitää varmaan kirjoittaa itse joka vastaava postaus, koska huomaan, että minulla on monesta kohdasta joku mielipide :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, erilaisia näkemyksiä meillä riittää! Se hyvä puoli tässä on, että osataan tehdä kompromissejakin sitten niiden erimielisyyksien kanssa.
   Kirjoita toki, mielestäni olisi mielenkiintoista lukea teidänkin mielipiteitä ja ajatuksia perinteistä. :)

   Poista
 3. Meille tulee aika monet näistä hääperinteistä, mutta täytyy sanoa etten oikeastaan ajattele niiden historiallista merkitystä lainkaan. Lähinnä haluan heittää kimpun kun sen kerran elämässä saa tehdä, you know :D sama pätee vaikkapa siihen, että isäni saattaa minut, vaikka en todellakaan koe että kukaan sinällään luovuttaa minua kenellekkään. Morsiamen ryöstö on ainoa joka on mullekin ehdoton ei! Tosin siinäkään en ajattele tuota ryöstö-pelastus aspektia vaan ihan sitä etten halua leikkejä :D Oli kyllä tosi hauska postaus, niin kiva lukea erilaisia ajatuksia häihin liittyen ja vielä hyvässä hengessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ymmärrän tuon "haluan sen ja sen, koska kerran elämässäni saan sen tehdä". Minulle huntu oli tuollainen "kerran elämässä"-juttu.
   Kiva kun tykkäsit postauksesta! :)

   Poista
 4. Jännä kyllä miten selkeitä mielipiteitä mulla onkaan joistain noista hääperinteistä. Esim. morsiamen saattaminen ja kakunleikkuupolkasu menee mulla sellaiseen "tietysti" kategoriaan ja kimpun- ja sukkanauhan heitotkin koen aika olennaisena osana hääjuhlaa. Sen sijaan morsiamen ryöstö ja auton perässä olevat tölkit kallistuu kyllä nounoun puolelle. Vaikka itse taidan siis olla melko hääperinneihminen niin myös meillä J on joissain jutuissa kuitenkin muakin perinteisempi. Hän nimittäin haluaisi häätanssiksi nimenomaan valssin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se menee usein niin, ettei kihlaparit ollenkaan kyseenalaista hääperinteitä, koska "no niin vaan kuulu tehdä". Jos minä jonkin hyvin osaan, niin kyseenalaistamisen, joten piti ne perinteetkin sitten laittaa luupin alle. :D

   Poista
 5. Jännä, että kaikilla morsiammilla on niin erilaiset näkemykset asioista. Jotenkin tuntuu, että miehet on yleensä niiden perinteiden kannattajia ja morsian se kuka ehkä haluaa rikkoa perinteitä? Vaikka toki ei tämäkään aina päde, mutta oon kuullut useampia tapauksia missä miehillä selkeämpi perinne linja. Kuten arvata saattaa meille on tulossa perinteitä molemmista maista. Kirjoittelen meidänkin perinteistä ja poikkeamista tarkemmin jossain kohti myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin on jotenki alkanut tuntumaan, et miehet ois useemmin niitä perinteisiä. Mene ja tiedä. :) Kirjoita ihmeessä, minua ainakin kiinnostaisi lukea millaisia erilaisia hääperinteitä teilmä on!:)

   Poista
 6. Hauska teksti! Mäkin olen ajatellut kirjoittaa tästä aiheesta jossain vaiheessa, mutta hyvin paljon samoja ajatuksia kuin sulla. Kimpun kyllä heittäisin ihan mielelläni, mutta olen toisaalta myös se, joka toisten häissä innokkaana kimppua hapuilee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläkin on varmasti kiinnostavia erilaisia hääperinteitä, joten olisin erittäin kiinnostunut lukemaan niistä!:)

   Poista

Lähetä kommentti

Hei, mitä ajatuksia blogipostaus sinussa herätti? ❤️