Keväthäiden parhaat puolet

Me sanotaan "tahdon" huhtikuussa, eli ihan parhaaseen vuodenaikaan.

Häiden vuodenaikaa valitessa, monet haluavat kesähäät, koska silloin on kaunista ja lämmintä ja aurinko paistaa ja sitä rataa. Vaikka aurinkoa ja lämpöä rakastankin, niin mun luottamus Suomen säähän ei oo ihan niin hyvällä tasolla viime vuosista johtuen, joten kesähäät oli saman tien ruksattu yli meidän vaihtoehdoista.

Me oltiin valittu keväthäät, jo ennen kun kihloihin mentiin. Joskus, kun asiasta oli puhetta, niin tokaisin vain, että olen jo päättänyt meneväni keväällä naimisiin. Tuolloin en toki vielä tiennyt, että saisin tämän kyseisen herran kanssa alttarille astella. Visalle asia oli kuitenkin fine, koska hän ei ollut suunnitellut mitään mahtipontisia juhannushäitä tai kauniita talvihäitä, joten keväthääni saivat kannatusta.


Keväthäille on monia positiivisia puolia sen lisäksi, ettei säästä tarvitse stressata, koska sille ei muutenkaan ole mitään odotuksia. Joku päivä sataa, toinen päivä on loskaa ja kolmantena päivänä aurinkoista ja lämmintä.

Keväällä hinnat ovat myös edullisempia, kuin sesonkiaikoihin. Kokonaisuudessaan saattaa säästää jopa muutaman tuhat euroa häistä, kun ei mene kesällä naimisiin. Juhlapaikat, cateringit, kuvaajat, bändit jne, ovat hinnoitelleet usein sesonkihinnat korkeammiksi, kuin muuten hinnat olisivat. Hinta ei ollut meillä valintaperuste, mutta tosi mukava bonus. :)

Keväthäissä saat aika varmasti varattua itsellesi haluamasi hääkirkon ja hääpaikan, koska tosiaan tunkua ei ole. Olen tässä vuoden aikana vain ihan muutamat keväällä järjestettävät häät nähnyt, joista yhdetkään eivät ole huhtikuussa. Kevätmorsian voi siis huoletta olettaa saavansa haluamansa kirkon, kuvaajan, hääpaikan, kampaajan, meikkaajan jne. Myöskään vieraiden ei tarvitse kulkea häissä joka viikonloppu, kuten joskus kesäisin. Ei pitäisi olla myöskään vaaraa, että vierailla olisi muita häitä samana viikonloppuna, joka estäisi pääsyn häihin.


Keväthäistä ehdottomasti parhaat tekee se, että itse olen keväällä ehkä parhaimmalla tuulella, mitä vuoden aikana olen. Keväällä aurinko rupeaa taas paistaa ja lämmittää mukavasti, linnut lentävät takaisin tänne pohjoiseen, lumi sulaa pois ja sen alta alkaa taas paljastua vihreää, puutkin ryhtyvät tunkemaan vihreitä silmuja ilmoille. Ei, en näe syytä olla iloisempi keväällä.


Yksi keväthäiden ei-niin-hyvää puoli: Vaihteleva sää. Ei ole hajuakaan millainen sää häiden aikoihin voisi olla. Yleensä ainakin vappuna on kylmää ja ehkä sateistakin, mutta toivottavasti paria päivää ennen sitä ei olisi. Kaasoilleni ja itselleni on kuitenkin varattava jotkut hartiahuivit tai bolerot, jotka voi vetää harteille, jos on viileämpi päivä. Myös sateenvarjoon ja varmaan saappaisiinkin on varauduttava! :D Toisaalta täällä etelässä kevät on yleensä paljon pidemmällä kuin muualla Suomessa, eli toivotaan, ettei ainakaan lunta olisi!

Onneksi kohta on taas kevät! ♥

Kommentit

 1. Kevät on tosiaankin ihanaa aikaa! Se on aina ollut yksi mun lempivuodenajoista (jos noin voi sanoa, kun on vain neljä vaihtoehtoa :D)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti voi! Mulla on ainaki neljä "yksi lempparivuodenaika"! :D Ihan loppusyksy on vaan mälsää, mutta onneks sitä ei oo Suomessa kun nykysin sen parisen kuukautta.

   Poista
 2. Meillä on myös keväthäät, toukokuussa. Itse odotan etenkin sitä juuri puhjennutta vihreyttä, joka olisi haaveissa taltioida myös hääkuviin. Toki pitää olla plan B sadepäivän varalle, mutta mielummin sade kuin helle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivon ihan samaa kuvien kannalta, että saataisiin kaunis päivä, jotta kuvaaja saisi talletettua kevään kauneuden kuviin. :) Otan mielummin helteen kuin sateen, mutta kun kevään valitsin, se ei ole enää vaihtoehto. :D

   Poista

Lähetä kommentti

Hei, mitä ajatuksia blogipostaus sinussa herätti? ❤️