Heken Vieraskynä: Vihdoinkin!

Hei kaikki!

Olen Helena eli Heke, Sanden toinen kaaso heti Iidan jälkeen. Sanden kanssa olimme alun perin kirjekavereita. Kirjoittelun aloitimme jossain yläasteen tietämillä, ja muuttui ajan mittaan oikeaksi ystävyydeksi kyläilyineen ja yhteisine matkoineen. Pari vuotta sitten muutin pääkaupunkiseudulle opintojen perässä, mikä on mahdollistanut myös ahkeramman näkemisen ja hengailun Espoossa majailevan Sanden kanssa. Kaukosuhteilu on siis virallisesti ohi. ♥

Lontoossa 2014 ♥
Sande on hätyytellyt mua kirjoittamaan kuukausikaupalla, mutta hyvänä ystävänä hän on hyväksynyt mun selitykset työ- ja opiskelukiireistä ja antanut aikaa muhitella tätä tekstiä. Lisäksi kiireitä on tuonut myös toisen hyvän ystäväni häät, jonka kaasona toimin.

Tosiaan. Kuluvan vuoden heinäkuussa toimin ensimmäistä kertaa kaasona ja kaikesta jännityksestä huolimatta hääjuhla ja muut oheisbileet onnistuivat erittäin mallikkaasti. Järjestely oli loppupeleissä hauskaa ja antoisaa, vaikka sainkin kiristellä hampaitani ajoittain asian tiimoilta. Toisaalta pieni stressi kuuluu kaikkeen, missä on mukana sydämellä.

Sanden 18 v. synttärit
Näitä kahta hääprosessia on ollut hauska vertailla. Aiemmat häät olivat rennot ja hipahtavat bileet, joissa morsian itse ajoi hääautoa muhkeassa mekossaan, Sanden ja Visan häiden ollessa yksityiskohtaisemmat ja hartaasti suunnitellut. Tulevan avioparin suunnitelmallisuutta ja haikailua onkin ollut ihana seurata ja nähdä ajatuskuplien konkretisoituvan kattausten, koristusten ja asujen muotoon.

Yleensä kaikissa suuremmissa juhlissa jotain menee jossain vaiheessa mönkään, hermoillaan ja ollaan valmiita heittämään hanskat tiskiin, mutta lopulta h-hetken koittaessa mokomaa kömmähdystä ei muistakaan. Lähes kaikissa osallistumissani hääjuhlissa on sattunut ja tapahtunut jotain odottamatonta hääkakun kaatumisesta bändin myöhästelyyn, mutta lopputulos on ollut aina sama; kaksi henkilöä juhlivat rakkauttaan tärkeiden ihmisten kanssa aamuun saakka.

Toivon, että varsinkin Sande stressipäissään uskaltaa luottaa minuun ja tähän huimaan kokemukseeni häiden järjestelyssä ja tiedostaa, että asioilla on kuin onkin tapana järjestyä. :)

Kommentit