Livemusiikkia kirkkoon

Pitkästä aikaa! Tänään oli tuparit pt. 2, kun Visan perhe kävi meillä lounastamassa ja ihailemassa upeaa taloamme (joka on vihdoin saatu sisustettua), joten kiirettä on tosiaan pitänyt. Ei ole häitä ehtinyt pahemmin miettiä, joten luonnollisesti rupesin yksi ilta panikoimaan, ettei mitään olla tehty ja ollaan ihan myöhässä kaikessa. Onhan tässä "vain" 13 kuukautta aikaa! :D

Saatiin kuitenkin muutama viikko sitten Visan äidiltä ihana häälahja! Hän lupasi kustantaa hääkirkkoomme sellon ja saksofonin soittamaan. Hän keksi idean siitä, että soittaa itsekin saksofonia ja pyysi soitonopettajaansa siskoineen soittamaan häärkikkoomme.


Vielä ei ole ehditty tarkemmin miettiä, mitä kaikkea tämä duo soittaa, mutta toiveissani on, että ainakin marssit alttarille ja sieltä pois kuultaisiin heidän esittäminään. Olen aina rakastanut selloa ja häämarsseja miettiessämme, olen vahvasti puoltanutkin sellobiisejä, ennen kuin saimme edes tietää tästä mukavasta yllätyksestä. Olen todella innoissani tästä, koska mikään ei voita "ihan oikeaa" musiikkia! :)

Sello ja saksofoni on itselleni aavistuksen vieras combo, että täytyy varmaan ihan muusikoiden itsensä kanssa miettiä, mikä sopii soittimilla soitettavaksi, mutta alla muutamia omia suosikkejani häämarkkikappaleiksi.


Tämä Pachelbelin sävellys on mielestäni aivan upea. Se on alussa ehkä hieman synkkä, mutta edetessä kasvaa ja muuttuu iloisemmaksi. Häämarssin valinnassa on se vaikea, että sieltä täytyisi löytää se joku minuutin pätkä, joka olisi koko ajan tarpeeksi mahtipontinen, mutta kuitenkin samalla iloinen.


Vivaldin Kevät. Aina yhtä klassikko, josta molemmat Visan kanssa pidämme erittäin paljon. Tässä mietityttää se, että Visan vanhemmilla oli muistaaksemme Vivaldia häämarssina ja onkohan tämä meille kuitenkin liian perinteinen?


Tämä Bachin sävellys sellolle on ehkä kaikkien aikojen suosikkini klassisen puolelta, mutta Visa ei ole tästä niin vakuuttunut, ainakaan sen soveltumisesta häämarssiksi. Pyh ja pah sanon minä ja haluan tämän.

Kommentit