Visan Vieraskynä: Miehen näkökulma budjettiin

Häät tulevat olemaan yksi suurimmista sijoituksistamme tähän mennessä. Kun menimme kihloihin ja aloimme suunnittelemaan häitä, oli taloudellinen tilanteemme melkolailla kädestä suuhun elämistä. Toisin sanoen säästöihin ei jäänyt kummoisia summia. Täten alkuperäinen toiveeni olikin, että pystyisimme toteuttamaan häät suhteellisen edullisesti. Tämä tietysti olisi tarkoittanut sitä, että olisimme joutuneet tekemään lähes kaikki itse. En todellakaan ole hyvä tekemään käsilläni töitä kuten askartelua yms. Jos olisimme siis itse alkaneet tekemään kortteja, koristeita yms., olisi tuotosten tekeminen jäänyt Sanden ja hääcrewn vastuulle.


Kun aloimme käymään läpi mitä kaikkea häissä tulisi olla ja kuinka paljon kaikki tulisi maksamaan, olin melkein pyörtyä loppusummasta. Puhuttiin alussa n. 10 000€ sijoituksesta yhteen päivään. Tähän ei kuulunut myöskään häämatkoja. Kun Sande alkoi vielä kertomaan lisää, kuinka paljon häämatkat maksaisivat (hotelli+lennot 6000€) vielä tämän budjetin päälle, olin suorastaan raivoissani, että mistä tälläisiä summia Sande luulee meiltä löytyvän parin vuoden sisään. Alkuperäinen suunnitelmani oli, että olisimme saaneet häät toteutettua reilulla kuudella tuhannella. Kihloihin mentäessä en ollut edes nähnyt tuollaisia summia tililläni, joilla saataisiin haluammamme häät. Osittain tämä johtikin siihen, että häät viettäisimme vasta 2019, jolloin olisimme saaneet kerättyä summan kasaan.


Kihlauksen jälkeen, onneksi, molempien työtilanteet ovat parantuneet huomattavasti ja budjettistressi sen mukaisesti laskenut. Olen päässyt sinuiksi siitä, että lopullinen budjetti tulee olemaan n. 12 000€, jolloin en usko, että meidän tarvitsee tinkiä juurikaan mistään.

Häissä itselleni onkin tärkeää, että juomat ja ruuat ovat parhaita mahdollisia, jotta kaikki viihtyisivät mahdollisimman hyvin. Nämä ovatkin asioita, joista en tahdo lähteä tinkailemaan hinnasta.

Kommentit

  1. Tämä oli kyllä kiva postaus, kiva lukea nimenomaan miehen näkökulmaa tähän ikuiseen budjetti-asiaan! :D Hauskaa myös, että luulen että meiltä tulisi hyvinkin samantyylinen vastaus, jos K:lta kysyttäisiin. Onhan 10 000 euroa ihan älyttömän iso raha kun oikein miettii, ja samalla tuntuu että se ei häissä riitä oikein mihinkään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, miehet ei oo aiemmin ehkä miettinyt, mitä kaikkea häät kustantaa, niin se voi tulla aika pahana yllärinä ja varmasti tuntuu, että hinta on niin kova, koska siinä on kaikkea "turhia naisten haihatteluja" laskettuna. Mutta siis onhan se iso raha, mutta koska aion tuota yhtä päivää muistella lopun ikääni ja nauttia siitä jo tässä 2,5 vuoden kihla-aikana, niin kyllähän se summa ihan hyvin jakaantuu, eikä koske vain yhtä päivää. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Hei, mitä ajatuksia blogipostaus sinussa herätti? ❤️