Hääviinitasting -ilta häätiimin kanssa

Lauantaina meillä oli ihana hääviinitasting -ilta ja kutsuttiin häätiimi puolisoineen maistelemaan puna- ja valkoviinejä, joita häihin valittaisiin. Haluan jo heti alkuunsa huomauttaa, ettei me kukaan olla mitään viiniasiantuntijoita (paitsi ehkä Lassi, joka on joka alan asiantuntija, jos niin haluaa), joten nämä meidän kommentit ja pohdinnat ei mitenkään edusta oikeaa viininmaistelua tai mitään siihen liittyvääkään. :)


Ilta oli kuitenkin tuottoisa, saatiin valittua loistavat hääviinit ja ainahan on mukava kavereiden kanssa istua iltaa viinilasin ääressä. Vaikka hirveästi ei itse hääjuttuja suunniteltu, niin ainakin yhteishenkeä saatiin taas parannettua varmastikin.

Olimme Visan kanssa Tallinnan alkoholinmyyntiliikkeistä ja Alkon sivuilta verranneet, mitä viinejä saa sekä sieltä että Alkosta ja tilattiin Alkon kautta kolme pulloa valkkaria ja kolme punkkua kokeiluun. Sitten vaan kutsuttiin häätiimi messiin ja hyvää ruokaa pöytään, niin johan viini virtasi.

Ensimmäisenä valittiin valkoviinit. Minulle oli ehdoton, että valkoviinin täytyy olla australialaista, sillä olen siellä tovin asunut muutama vuosi takaperin ja viineistä valitsen yleensä aina australialaisen. Valkoviinin piti olla myös helposti juotavaa, sillä viineihin tottumattomat ennemmin ottavat valkoviiniä juotavaksi, kuin punaviiniä. Siksipä siis Alkon virtuaaliseen ostoskoriimme tarttui Jacob's Creekin Riesling ja Yellowtailin Chardonnay sekä Sauvignon Blanc.


Maisteluissamme päädyimme Jacob's Creekiin, sillä koimme sen helpoimmin juotavaksi seurustelujuomaksi, joka ei kuitenkaan maistu supervoimakkaalle niin, ettei se sopisi kaikkien ruokien kanssa. Oma suosikkini oli Chardonnay, sillä se maistui ihanan persikkaiselle. Sauvignon Blanc oli myös monen meistä suosikki, mutta se oli erittäin voimakasmakuinen, joten se ei välttämättä sovi kaikkien makunystyröille, joten päädyimme hylkäämään sen vaihtoehdoista kuitenkin.

Samalla kun saimme ruokaa eteemme, siirryimme punaviinien ihmeelliseen maailmaan. Itse en suuri punaviinin juoja ole, joten itse jätin päätäntävallan täysin muille, vaikka maistelin toki kaikki viinit läpi. Ensimmäinen punaviineistä, Santiago 1541:n Gran Reserva, oli eniten minun mieleeni, koska myös se oli Rieslingin tapaan helppoa juotavaa, joka ei ollut liian voimakasmakuista. Punaviinien juojat kuitenkin pitivät sitä aika mauttomana, joten siirryimme seuraavaan. Seuraavaksi maistoimme Sangre de Toron Torresia sekä Espíritu de Chilen Shiraz Cabernetia, jotka olivat jo huomattavasti tanniinisempia ja voimakkaampia kuin edeltäjänsä. Valitsijat päätyivät Sangre de Toroon, sillä se on hyvä peruspunaviini, joka varmasti kelpaa useimmille punaviinin juojille.

Meillä on siis nyt hääviinit valittuna! Hääskumppa tulee olemaan Törleytä, mutta tarkka päätös on vielä vähän hukassa. Törley on hyvä perus merkki, joka kelpaa kaikille eikä hintakaan hivo pilviä. Ja mikä pääasia: kuohuviinien ystävänä, kelpaa minulle paremmin kuin hyvin! :)

Meidän tiimi (Iida puuttuu) ❤️

Kommentit