Hääpelot alkavat nostaa päätään

Oon ruvennu huomioimaan tässä syksyn aikana, että uudenlaiset hääajatukset alkavat nousta takaraivosta esiin. Tähän mennessä häät ovat olleet aika vaaleanpunaista hattaraa, mutta nyt monenlaiset pelot ovat alkaneet vallata tämän morsiamen mieltä. Yritän nyt purkaa mieltä ja toivottavasti saan myös vähän kanssatukea muilta morsiamilta ja sulhasilta. :)


Nyt on siis ruvennut pelottamaan, etten pysty järjestämään häitä, jotka vastaisivat kavereiden odotuksia. Ei niinkään se, miltä häät visuaalisesti näyttävät, vaan se, että kaverit odottavat hyviä bileitä, joissa on superhauskaa. No entäs jos ei olekaan? Entä jos en saa hyviä bileitä pystyyn, kellään ei ole hauskaa ja porukkaa alkaa häipymään paikalta heti kun kehtaavat?

Omissa fiiliksissä meidän häät on superkauniit ja loistavat bileet, joissa kaikilla on hauskaa ja tanssitaan pitkälle aamuyöhön. Nyt on ruvennut pelottamaan, etten saavuta tätä mielikuvaa. Tiedän, että häiden onnistuminen ei ystävistä ole kiinni, sillä he kaikki haluavat viihtyä ja tekevät parhaansa hyvien bileiden eteen. Mutta silti, entä jos?


Näitä pelkoja ehkä vähän myös ruokkivat kauniit hääkuvat Instagramissa ja Facebookissa. Tottakai on ihana katsoa kauniita kuvia ja videoita, mutta samalla aina hiipii pelko, että entä jos minusta ei tulekaan yhtä kaunista morsianta kuin jossain kuvassa tai entä jos meidän häissä ei olekaan yhtä kaunista, kuin jossain toisessa kuvassa.

Toki aika perinteisesti mietin myös, onkohan ruokaa ja juomaa riittävästi ja miellyttävätköhän ne kaikkia. Samalla pelkään, että juhlapaikka on koristeluiden jälkeen ruma tai liian koruton tai ei muuten vastaa mielikuviani.

Häitä järjestäessä on niin paljon tehtävää ja muistettavaa, että pelkään jos jotain unohtuu, niin se näkyy jotenkin suuresti häissä ja kaikki on pilalla. Luultavasti vieraat eivät edes huomaisi, jos jokin ei menisikään kuin olin suunnitellut, mutta pelkään myös, että itse pilaan omalta osaltani hääni, kun jään murehtimaan jotain tyhmää pientä puuttuvaa yksityiskohtaa kesken päivän.

Josta päästään ehkä suurimpaan pelkoon: olen itse itseni suurin vihollinen. Mua pelottaa myös, etten pysty nauttimaan hääpäivästäni täysillä, kun yritän olla vastuussa kaikesta ja siivota ja viihdyttää vieraita kuten töissä olen tottunut tekemään ja olemaan vastuussa. Pelottaa, pystynkö päästämään "työminäni" lomalle ja antaa morsianminun juhlia rauhassa häitäni ja olla stressaamatta turhista asioista.


Haluaisin hääpäivänäni vain antaa mennä ja nauttia päivästä, mutta mä en valitettavasti oo sellanen tyyppi ja pelkään et pilaan hääni sen takia. :( Yritän pystyä luottamaan kaasoihin ja bestmaneihin, mutta koska oon huono luottamaan tällaisissa asioissa keneenkään, niin se vaatii suuria ponnisteluita. Pitäisi myös tajuta, ettei pienillä yksityiskohdilla ole niin suurta väliä.

Valitettavasti myös Visa paljasti, että pelkää samaa: etten anna itseni nauttia häistä. Kyseessä on siis oikeasti ongelma, josta pyrin nyt opettamaan itseni pois. Onneksi häihin on vielä aikaa ja ehdin varmasti keventää tätä pelkokuormaa häiden suhteen, ettei hääpäivänä toivottavasti tarvitsisi stressata turhia.

Nyt täytyisi vain oman luontoni vastaisesti oppia, että muutkin ovat kykeneväisiä tekemään asioita ja erityisesti pitää oppia luottamaan täysillä kaasoihin ja bestmaneihin. Toivottakaa mulle tsemppiä tälle oppimismatkalle! 🙈❤️

Onko kellään samanlaisia pelkoja tai jotain muita pelkoja hääpäivälle? Miten pyritte ehkäisemään pelkojen toteutumista?

Kommentit

  1. Huomaan itsessäni samoja piirteitä. Että pitäisi antaa vastuu jonkun toisen käsiin, kun itsellä on yleensä langat hyvinkin omissa käsissä ja hallinnassa. Häät on kuitenkin yksi elämän tärkeimmistä tapahtumista. Oon miettiny, pystyiskö vastuun siirtämistä harjoittelemaan, mutta se on vielä niin ajatustasolla, etten tiedä kuinka toteuttaisin näitä harjoituksia. Veikkaan kyllä, että aikanaan polttarit kertoo aika paljon, koska niiden järjestelyihin en voi osallistua. Oma asenne on tällä hetkellä, johon pystyn eniten vaikuttamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä vähän vaikeeta, kun tota ei pysty harjottelemaan, ainoostaan mentaalismentaalisesti valmistautumaan. Onneks polttarit on tosiaan hyvää esimakua kaasojen kaasojen tapahtumantuotantokyvyistä, et toivottavasti ne händlää ne hyvin 😅 tsemppiä meille molemmille!

      Poista
  2. Minä olen myös miettinyt tuota, miten pystyn päästämään irti kontrollista hääpäivänä. Varsinkin, kun minusta tuntuu höpöltä, että me, jotka olemme koko päivän suunnitelleet ja luoneet haluamaksemme, olisimme hääpäivänä täysin ns. vieraana omissa juhlissamme. Olemmekin ajatelleet, että minä pitäisin juhlan aluksi tervetuliaispuheen, jolloin syntyy itselle illuusio, että kontrolli on omissa käsissä, vaikka käytännön touhut hoituvatkin kaasojen ja bestmanien kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En olekaan ajatellut, että itse järkkäämiin bileisiin tulisin ns. vieraan roolissa. Tähän ajatukseen pitääkin tottua. 🤔 Mutta toihan on ihana ajatus, että luotte sulle tarkotuksella illuusion kontrollista, täytyy miettiä josko meilläkin toimisi!:)

      Poista

Lähetä kommentti

Hei, mitä ajatuksia blogipostaus sinussa herätti? ❤️