Kuusi kuukautta hääpäivään

Lauantaina päivälaskuri naksahti osoittamaan tasan kuuteen kuukauteen. Siis voiko tässä oikeasti olla enää kuusi kuukautta jäljellä? Kaiken lisäksi, koska olen ihan varma, että tämä kiireinen loppuvuosi vilahtaa vauhdilla ohi, niin voidaan melkeen jo sanoa, että ihan kohtahan ollaan jo häävuodessa, iik!

Ja koska hääpäivä vaikuttaa vääjäämättömästi lähenevän, tein mitä hyvänsä, niin jatkuvasti mielessä on tietenkin kaikki mahdolliset tehtävälistat ja istumajärjestykset, kutsut, häämekon lyhennykset, sulhasen ja bestmanien vaatetukset ja oi voi niin miljoonat jutut. Viimeaikoina on tapahtunut paljon ja paljon juttuja on tehtävänä, mutta tässäpä muutamia asioita.


1. ilmoittatuminen on alkanut
Kutsut tosiaan käytiin viemässä lauantaina lähistöllä asuville ystäville ja sunnuntaina Visa vei loput kutsut postiin. Nyt vaan odotellaan kaikella jännällä, et millon tulee jotain vinkkiä, että ktusut ois saapuneet. Sen jälkeen sitten esittelenkin ne täällä teille, iiks! <3 Muutamia ilmoittautumisia on meidän häänettisivujen kautta tullut, mutta valtaosaa odotellaan vielä.

2. hääpaikan yksityiskohdat
Tässä ehkäpä ens kuussa pitäis mennä hääpaikalle taas käymään ja selvittelemään taas joitain juttuja. Huomenna käydään hakemassa tuolihuput eli ainakin pitää käydä kokeilemassa, että tuolihuput varmasti sopivat hääpaikan tuoleihin. Mulla on myös jonkinlainen lista, mitä kaikkea täytyy vielä mittailla, selvitellä ja sovitella juhlapaikalla, ennen kuin ollaan valmiita koristeluiden kanssa. Täytyy myös varmistaa, mitä kaikkea vuokrataan cateringin kautta ja mitä tuodaan itse.

3. hääkuvauspaikan tsekkaaminen
Käytiin viime lauantaina tsekkaamassa myös meidän mahdollinen hääkuvauspaikka eli Gallen-Kallelan museo täällä Espoossa. Paikka oli kyllä superkaunis ja olen varma, että saadaan Mika Sarjoksen kanssa superkauniita kuvia siellä ja lähiympäristössä. Nyt vaan toivotaan ettei sada tai ainakin, että Mikalla olis hyviä ideoita miten saada sadekuvista kauniita! :)


4. hääpuvun lyhentäminen
Mua on jo tässä hetken aikaa syyhyttänyt päästä lyhentämään hääpukua. Lähinnä varmasti siksi, että saisin puvun vaan pitkästä aikaa päälleni, kotona koirankarvoissa kun sitä en uskalla pussista ulos ottaa. Yritän kovasti sinnitellä tammikuulle asti. :D Odotan kyllä superinnoissani, että saan puvun päälleni kaikkien hääasusteiden kanssa. Se tulee olemaan mun ensimmäinen pieni vilaus siitä, miltä oikeasti tulen hääpäivänäni näyttämään - niin jännittävää!! Ajattelin myös joulualeista käydä ostamassa hääpuvun alle alusvaatteet, joita aion myös päästä kokeilemaan hääpuvun alla tammikuussa.

5. menut ja ohjelmat
Nämä mä suunnittelen itse ja ne painetaan jossain painotalossa sitten keväällä. Olenkin jo alustavasti tehnyt ensimmäiset vedokset molemmista, mutta toki ohjelman ja menun varmistumisen myötä, ne pystytään tekemään loppuun ja painamaan. Menut ja ohjelmat tulevat kuitenkin olemaan erittäin samantyyppisiä kuin kutsutkin: yksinkertaisia.


6. häiden yksityiskohtien hiomista
Meillähän on häät tosiaan tosi hyvällä kantilla, joten enää on ns. yksityiskohtien hiomista enää. Yksityiskohdat on mulle tosi tärkeitä eli toisin sanoen tähän saan kulutettua kyllä aikaa. Paljon juttuja on tulee mieleen, että ainiin tuokin piti hoitaa ja kun juttelee ihmisten kanssa tulee uusia ja erilaisia asioita mieleen. Aletaan kuitenkin varmasti olemaan hyvällä mallilla myös yksityiskohtien kanssa.

Tavallaan olen ehkä vähän turhauttavassa, kun ei hirveästi asioita ole enää tehtävänä ja mikä ärsyttävämpää, ei pysty tekemään konkreettisia asioita, kun niin monet asiat on jo tehty. Ehkä meidän olis kuitenkin pitänyt mennä naimisiin jo tänä vuonna, kun nähtävästi olisin kyennyt siihenkin. :D

Kommentit

 1. Vuokraatteko tuolihuput jotain kautta vai hankitteko omat, kun olette niitä menossa sovittamaan? Meillä sama juhlapaikka ja ollaan mietitty vaihtoehtoja, kun kyseisen juhlapaikan tuolihuppujen tilanne vaikutti vähän epävarmalta.

  Muutenkin ihan erityisen mielenkiinnolla seurailen teidän häävalmisteluja ja koitan kalastella vinkkejä, kun meidän häät tulossa vasta myöhemmin kesällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todettiin, että ostetaan omat, kun Åkerblomin vuokrahinta oli sanalla sanottua korkea. Käydään tänään ne hakemassaa (100 kpl) ja ensi kuussa sitten toivottavasti testailemaan. Jos ne sopivat ja näyttävät kivoilta (otan kuvia!), niin voidaan ne toki teille myydä seuraavaksi, niin saatte ainakin todistetusti niihin sopivat huput. :) (voit laittaa spostia enaaeivoivaihtaa@gmail.com jos kiinnostaa!)

   Kiva kuulla, toivottavasti hyviä vinkkejä tulee tarjoiltua sekä Åkerblomin käytännönjärjestelyistä, että yleisestä hääjärjestelyistä. Tsemppiä omaan hääsuunnitteluun! <3

   Poista
  2. Ihan täysin samat ajatukset kuin aloittajalla :) meillä siis myös ensi kesänä häät Villa Åkerblomissa ja pohdin tuolihuppuasiaa. Ja monta muutakin tietty! :D itsekin suurella mielenkiinnolla seurailen miten hääjärjestelyt sujuu.

   Poista
  3. Kiva, että toivottavasti pystyn olemaan avuksi! :)

   Jos edellistä anonyymiä kiinnostaa, niin hänhän voi myydä tuolihuput seuraavaksi teille (jos he ne ostavat meiltä, heillä on toukokuussa häät). Anonyymi 2, voit vaikka laittaa myös viestiä mulle tuossa ylempänä näkyvään sähköpostiin, niin keskustellaan asiasta kolmestaan. :)

   Poista
 2. Voi apua! Ajattelin otsikon nähdessäni, että "ahaa, kuusi kuukautta. Teillä on varmaan alkuvuoden talvihäät." Sitten aloin kelaamaan mielessäni, että ei hitsi, meidänkin kesähäihin on vaan 8 kuukautta! Kamalaa miten nopeasti aika menee. Hyvällä mallilla tuntuu kuitenkin teidän suunnittelut olevan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voi ei! :D Toi on kyllä niin tuttua, että laskeskelee, et "joo, kyllä tässä on aikaa" ja sitten tajuaa, että ei hitsi, sehän on jo pian! Kyllähän ne häät sieltä vauhdilla hiipii, iiks! <3

   Poista

Lähetä kommentti

Hei, mitä ajatuksia blogipostaus sinussa herätti? ❤️