Kaiken keskiössä häiden istumajärjestys

Häiden istumajärjestys on yleensä todella tarkkaan suunniteltu, vaikka sellaiset, jotka eivät häitä ole olleet mukana järjestämässä, eivät ehkä uskoisikaan niin.

Istumajärjestykseen saa kulumaan uskomattoman määrän aikaa ja jotkut jopa "luovuttavat" asian kanssa ja antavat vieraiden istua minne haluavat. Syynä tähän on useimmiten, ettei hääpari halua "jaotella" vieraita mitenkään tai päättää ketkä voisivat pitää toisistaan ja keillä juttua voisi riittää. Itse kuitenkin näen asian niin, että kun laitat 70 ihmistä yhteen ja annat luvan istua mihin vain, ei istumajärjestys luultavasti ole järkevä ja pahimmillaan voi jopa huonontaa vieraiden fiilistä. Randomilla istumajärjestyksellä esimerkiksi puolisot eivät  välttämättä mahdu istumaan lähekkäin tai kaveriporukan yksi henkilö voi joutua istumaan erilleen muista.

Tämän takia olen alusta asti pohtinut häidemme istumajärjestystä. Täydellisessä maailmassani hääpari istuisi pöydässään kaasojen, bestmanien ja heidän puolisoidensa kanssa. Valitettavasti oman juhlapaikkamme suurehko erkkeri, jossa hääparin pöytä on, ei ole tarpeeksi iso, että siihen mahtuisi hääparin lisäksi kahdeksan ihmistä. Istumme siis Visan kanssa kahdestaan erkkerissä.


Hääparin pöydän lisäksi tarvitaan vieraiden pöydät. Haluaisin vieraiden pöytien olevan pienempiä, noin kuuden hengen pöytiä. Pitkät pöydät ovat ehdoton nou-nou. Villa Åkerblomissa vieraiden pöydät tulevat luultavasti olemaan noin 12 hengen pöytiä, isompia mitä olisin halunnut, muttei kuitenkaan superpitkiä. Tämä siksi, että haluamme juhlapaikan muuten olevan tilava liikkumiseen, joten pöydistä on vähän nipistettävä.

Noita noin 12 hengen pöytiä tulee olemaan 3-4 kappaletta, riippuen miten sijoitamme vieraamme pöytiin. Ensimmäisessä pöydässä tulevat olemaan perheemme sekä sukulaisemme. Kakkospöytään laitamme kaasot, bestmanit ja heidän puolisonsa sekä muutamia lähimpiä ystäviämme, jotka ovat myös kaasojen ja bestmanien ystäviä. Kolmos- ja nelospöytiin menevät muut ystävät, kuten perhetutut, molempien serkut, ulkomaalaiset vieraamme (häihin tulee kaksi saksalaista, heidät sijoitetaan lähekkäin toisiaan) sekä loput ystävät jotenkin järkevästi.

Täydellisessä maailmassa (niissä pienissä pöydissä) puolisot istuisivat aina vastakkain ja perheemme olisivat eri pöydissä siten, että minun perheeni olisi minun edessäni pöydässä ja Visan perhe hänen edessään. Tähän ei nyt pystytä, joten perheet sijoitetaan samaan pöytään. Olisi kuitenkin hassu "eriarvoistaa" vanhemmat, että kumman vanhemmat saavat istua pöydän päässä, lähimpänä meitä. Tämän vuoksi totesimme, että äitimme istuvat vastakkain ja heidän vieressään isämme. Visan vanhempien vieressä istuvat Visan sukulaiset ja minun vanhempieni kanssa istuu minun sukulaisiani. Näin sukulaiset pääsevät helposti tutustumaan, mutta emme tee mitään rajua rankkausta kuka on ensisijaisesti aseteltuna meihin nähden.


Samanlaista systeemiä suunnittelemme kaasoille ja bestmaneille. Lähimpänä meitä, pöydän päässä, istuvat "ykköskaaso" ja "-bestman" ja heidän vieressään heidän puolisonsa. Puolisoiden vieressä istuvat taas "kakkoskaaso" ja "-bestman" puolisoineen. Tämän jälkeen muut ystävämme ja tuttumme on aseteltu aina puolisot vastakkain.

Meidän häiden istumajärjestystä suunnitellaan niin, että mahdollisimman hyvin meidän ystävämme sekoittuisivat keskenään, mutta ei kuitenkaan niin, ettei lähellä ole istumassa ketään tuttua sen oman puolison lisäksi. Yritämme ajatella istuinjärjestystä tehdessämme vieraita ja toivon, että onnistumme olemaan säikäyttämättä ketään, kun istumajärjestys paljastuu häissä! :)

Tekstissä kerrotut asiat ovat vain suunnitelmia, joten ne voivat muuttua vielä. Vieraille tiedoksi. :D

Kommentit

  1. Kiva kuulla vähän yksityiskohtaisempia istumajärjestysjuttuja, niihin en ole juuri vielä törmännyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että aihe kiinnosti! Istumajärjestys tulee vähän kaikilöe hääpareille vastaan, niin miksipä ei siitä muutamaa sanaa kertoisi. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Hei, mitä ajatuksia blogipostaus sinussa herätti? ❤️