300 päivää häihin ja välitsekkaus tekemättömistä asioista

Huh huh, 300 päivää ja alle 10 kk häihin. Just nyt tuntuu, et ollaan hyvässä vaiheessa häiden suhteen. Veikkaan kuitenkin, että syyskuussa, kun kesälomat on ohi ja pimeys alkaa painaa päälle, niin alkaa painamaan myös stressi hartioita.

Ajattelin teidän riemuksi vähän listata meidän tehtävälistaa, sitä kauhujen listaa, joka määrittelee mukamas haluaako Visa mun kanssa naimisiin tai kuinka onnistuneet meidän häistä tulee. (Häästressi se sitten on hassu juttu.) Meidän jatkuvasti elävää tehtävälistaa pääsee tarkastelemaan täältä.

Eilen juhlittiin Lassi-bestmanin valmistujaisia!:)

No ihan ekana yleisesti, että häiden koristukset alkaa olla aika hyvässä kunnossa ja hankittuina. Maljakot täytyy käydä vielä ostamassa (tämä tehdään luultavasti elokuussa) ja pöytäkattauksia ja niiden koristuksia täytyy vielä mallailla meidän ruokapöydällä. Mikä näyttää hyvältä ja miten päin pyöreän maljakon täytyy olla jne. Tästä tulee hauskaa, Visa on luultavasti vähemmän onnessaan, kun kääntelen millin verran asioita sinne ja tänne.

Tässä kesälomalla täytyy pyörähtää Tampereella sukuloimassa, joten käydään samalla katsomassa yhtä sormusta, johon olen silmäni iskenyt. Olen himoinnut tuota sormusta jo usemman kuukauden, joten nyt mennään vihdoin kokeilemaan, sopiiko mahdollinen vihkisormus yhteen kihlasormukseni kanssa. Peukut pystyyn, että olisi maailman kaunein sormus! ♥

Hääkutsukortit on tilattu ja niistä on saatu etusivun vedos valmiiksi, mutta taittaja ryhtyy työstämään keskiaukeamaa vasta heinäkuun alussa (eli ihan kohta!). Eli kutsukortteja tässä odotellaan. Samalla pitäisi vieraiden osoitteita hankkia, että voidaan kutsukortit pistää postiin tammikuussa. Toivotaan, että Postin joulusuma olisi ehtinyt jo helpottaa siihen mennessä.

Vaikka oudolta kuulostaakin, niin meidän häissä naisten pukeutuminen on jo selkeää ja kaikki tarpeellinen on jo hankittuna. Sen sijaan sulhasen ja bestmanien puvut hankitaan vasta ensi vuoden puolella, joten heillä ei ole mitään hankittuna. Miehet on tosin niin helppoja, että heille käy mikä vaan, joten olen ihan tyytyväinen, että meillä naisilla on häävaatteet jo valmiina kaapeissamme.

Hääyö ja häitä edeltävä yö pitäisi varata. Tiedämme kyllä missä vietämme hääyön (tästä pitäisi ehkä kirjoittaa blogiinkin), mutta varaaminen ei ole vielä ollut hotellinkaan puolelta mahdollista. Tai ainakin soitin sinne jo pari kuukautta sitten, mutta asiakaspalvelija ei osannut tehdä mitään ja lupasi selvittää ja soittaa takaisin, mutta mitään ei ole vielä kuulunut. Noh, ehkä syksyllä?

Kakku pitäisi käydä valitsemassa varmaan loppukesästä cateringin yhteistyöyritykseltä. Myös varsinainen menu pitäisi valita, mutta sen kanssa ei kiire ole. Olemme kyllä keskenämme hahmotelleet hieman ajatuksia, mitä haluaisimme, mutta Juhlapalvelu Merirosvojen (eli meidän cateringin) kanssa emme ole vielä keskustelleet.


Syksyllä pitäisi ruveta askartelemaan, kun nimikyltit, menut ja ohjelmalehtiset pitäisi tehdä. Haluan ehdottomasti tehdä nämä hyvissä ajoin, sillä veikkaan, että hääviikolla on muutenkin tekemistä ja stressiä, kun miettiä ettei jonkun nimikyltti ole valmis.

Tämän lisäksi sellaiset asiat, kuten esteettömyystodistukset, papin tapaamiset, ym kirkolliset jutut, joita ei voida vielä hoitaa. Myöskään Visan tädin, eli floristimme kanssa emme ole sen tarkemmin keskustelleet, millaisia kukkia haluamme. Luonnollisesti myös koekampaus ja -meikki sekä hääpuvun muokkaaminen jäävät ensi vuoteen.

Yritämme häämatka(t) varata myös tämän vuoden puolella, mutta koska aikaa on, niin katselemme tarjouksia ihan rauhassa. Tämän vuoden puolella yritän hoitaa myös huomenlahjan, ettei vaan unohdu.

Juuri ennen häitä viemme sormukset puhdistettaviksi, perinteiset kirkkoharjoitukset, yksityiskohdat cateringille ja muihin paikkoihin, juhlapaikan koristelu jne jne. Häihin täytyy myös kehittää ohjelma ja viimeistellä istumajärjestys perumisien mukaan.

Luultavasti iso kasa tekemistä jäi listalta pois, mutta yritän tosiaan ennakoida ja minimoida häästressiäni. Tuntuu, että kaikki koko ajan (leikillään?) odottavat, milloin bridezillani astuu ulos, koska olen ehkä hieman stressiin taipuvainen. Tämän vuoksi ennakointi is the word. :)

Kommentit

  1. Vau, te olette kyllä jo todella hyvällä mallilla hääsuunnitteluissa! 😊 Olen kyllä ihan samaa mieltä tuosta ennakoinnista, pitääkin taas itsekin hieman ryhdistäytyä. Ainakin Save the Date-kutsut pitäisi asap suunnitella ja tehdä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oon uppoutunu niin innoissani tekemään asioita näin hyvässä vaiheessa, niin voi olla tyytyväinen. :) Suosittelen ennakoimaan, säästyy varmasti (toivottavasti) monelta hääviikon stressiltä!:)

      Poista

Lähetä kommentti

Hei, mitä ajatuksia blogipostaus sinussa herätti? ❤️