Donitsibaarin koemaistelua

Kun tarpeeksi kauan odottaa, että Visa tekee asian, mutta ei tee, on aika kääriä itse hihat! :)

Eli siis meillä oli viime viikon perjantaina donitsibaarin koemaistelua! Halusin meidän häihin jonkun karkkibaarityyppisen ratkaisun, mutta koska karkkibaari on aika käytetty ja kulunut, niin etsittiin meille sopivampaa vaihtoehtoa. Ehdotin Visalle varmaan kaikki mieleen tulevat ja netistä löytyvät baarivaihtoehdot, mutta Visa hylkäsi ihan kaikki. Lopulta keksimme tehdä donitsibaarin, koska no donitsithan vaan on ihan parhaita ja ainakin ratkaisu on vähän erilainen.

Aluksi pohditiin häätiimin kanssa, että olisko donitsit vähän turhan rasvasia, ne sit pilais joka paikan. Mietintöjen jälkeen todettiin, että koska meidän kaikki vieraat on (ainakin lähes) aikuisia, ei rasvalänttejä mekossa pitäisi pelätä. Toiseksi laitamme donitsit vähän pienempiin paloihin, jotta sotkua tulee vähemmän ja halutessa voi maistaa useampaa donitsimakua! :)


Löysin netistä Dollyn Donitsi -nimisen pienleipomon, joka tekee donitsit itse ja joka ottaa vastaan tilauksia. Heiltä onnistuu myös nouto Espoosta, mikä sopii meille vallan mainiosti! Tein muutama viikko sitten heille tilauksen, jossa tilasin yhden jokaista heidän perusmakuaan. Olin jo ennalta tutustunut Dollyn Donitsiin somessa ja tiesin, että donitsit olisivat varmasti herkullisia, joten pelasimme varman päälle ja tilasimme siis kaikkia koemaistoon.

Perjantaina siis hurautimme hakemaan donitsit, suuntasimme kotiin ja laitoimme kahvin tippumaan. Hetken kuluttua saapuivat vahvistukset eli Johannes-bestman puolisonsa kanssa, sillä muut häätiimistä eivät valitettavasti huonon ajankohdan takia päässeet paikalle. Noh, jäipähän enemmän donitseja meille muille!

Donitseissa yksi parhaista puolista oli se, etteivät ne lilluneet rasvassa. Kun otin ne pois paperipussista, johon ne oli pakattu, huomasin ilokseni, ettei pussiin jäänyt oikeastaan yhtään rasvatahroja. Samaa ei valitettavasti voi sanoa kaikkien liikkeiden donitseista. Toisaalta myös tämän takia donitsit tuntuivat ehkä hieman kuivilta, kun on tottunut sellaisiin perus rasvadonitseihin.

Maut donitseissa olivat kuitenkin todella hyviä ja raikkaita! Mustikka- ja sitrusdonitsi maistuivat todella lähelle siltä miltä mustikka ja sitrushedelmät maistuvat. Yleensä tällaiset maut haetaan niin feikkimakujen kautta, ettei siitä tule kuin paha mieli. Mustikka oli yksi meidän ehdottomista suosikeista ja valittiin se yhdeksi donitsimauksi meidän häiden donitsibuffaan.



Myös kaikki perinteiset suklaadonitsit olivat meidän suosikkeja (täällä ainakin yksi suklaaholisti vilkuttelee), joten ei ehkä hirveä yllätys, että päätettiin ottaa kahta eri suklaata (tumma- ja valkosuklaa) meidän häihin. :D




Hasselpähkinä-riisikrokelladonitsi oli myös ihan mielettömän hyvää! Se ei oikeastaan ollut mitenkään supermakea, joten se maistuisi varmasti myös niille, jotka eivät makeasta niin välitä. Molemmat kookokset diskattiin jo ennen maistamista, sillä minä en kookoksesta oikeastaan pidä. Punaisen pomadan päällyste meni ihan rikki, kun leikkelin sitä paloiksi, joten siinä sai syödä erikseen pohjan ja päällyksen. Ei siis kovin hyvä vaihtoehto häihin, vaikka hyvää olikin! Kinuskitoffee oli, umm, niin makeaa ja maistui ihan oikeasti kinuskilta! Ihan superhyvää!






Strösselidonitsi oli ihan jees, mutta todettiin, että se olisi ehkä aika lastensuosikki, mutta koska kyseessä on aikuisten juhlat, niin ei otettu. Valkosuklaa-riisimuro oli oma ennakkosuosikki, mutta valitettavasti sekin meni aika rikki kun sitä leikeltiin ja mieto makukin oli vähän pettymys.



Valittiin lopulta hasselpähkinä, kinuskitoffee, mustikkasuklaa, tummasuklaa ja valkosuklaa meidän häihin! Piti valita 2-3 makua, mutta hups, kun kaikki oli niin hyviä, niin eihän sitä voinut muutakaan? Kaikkia otetaan se 12 kpl, jolloin meillä tulee olemaan 60 donitsia. Kun vieraita on vajaa 60 ja donitsit tarjoillaan hääkakun ohella, riittää varmasti noin kaksi puolikasta per vieras. :)

Kaiken tämän lisäksi Dollyn Donitsi on mielestäni todella edullinen! Kun tilaamme 60 donitsia häihimme, kappalehinnaksi tulee noin euro (tarkkaa tarjousta en ole vielä pyytänyt)! Ja pienemmissäkin erissä (eli tuossa 12 kpl) hintaa tuli vain 13 € eli himpun reilun euron per donitsi.

Kiitos tosi paljon Johannes ja Eevis donitsinmaisteluseurasta! ♥

Kommentit

  1. Mäkin pohdin donitsibaaria, mutta koska makeat tehdään itse, niin todettiin donitsien olevan liian kovatöisiä satapäiselle vieraskaartille :) näyttää kyllä super herkulta! 😎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ois noi kyllä varmasti aika kova ite tehdä! 🤔 Mutta ainakin on hyviä!:)

      Poista
  2. Aah miten ihanan näköisiä herkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks ookki! Kaikki on kommentoinu et tää postaus saa tekemään mielen donitseja! :'D

      Poista
  3. Voi nam! En ole suuri donitsien ystävä, mutta nämä maut kuulostavat tosi houkuttelevilta. Donitsibaari on muutenkin kiva idea karkkibuffan tilalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mustakin on mukava keksiä vähän erilaisempia ideoita perusjuttujen tilalle!:)

      Poista
  4. On kyllä niiiin hyvän näkösiä! Ja kivan kombon valitsitte. Suklaiset uppoaa aina ja nuo mustikka ja hasselpähkinä kuulostaa tosi houkuttelevilta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin!:) Yritettiin valita vähän "kaikille jotain" -metodilla, toivotaan että toimii sitten!:)

      Poista
  5. Donitsibaari idea on hyvä ja erilainen! :) Herkullisen kuuloisia makuja! Me ollaan mietitty samantyyppistä ratkaisua Sveitsin siviilivihkimisen yhteydessä olevaan Coktailtilaisuuteen, mutta tavallaan "kakun" muodossa. Harrastelija leipurina aijon leipoa sen noin 100 keskikokoista donitsia itse 1 maulla varustettuna.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho toiki ois kyllä upee! Tsemppiä leipomisiin, ite oon tyytyväinen, että päästään helpolla tässä asiassa! 😁

      Poista
  6. Ihanaa! Donitsikateus jatkuu! Tämä on aivan mahtava idea ja tosi hauska päästä seuraamaan, miten donitsit otetaan vastaan teidän häissä. Niistä tulee ihan varmasti hitti! Oma suosikkini siinä Suomen isoimmassa donitsiketjuliikkeessä on ehdottomasti kinuski, muiden yritysten donitseja ei olekaan tullut maisteltua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Donitsikateus on ehkä maailman ymmärrettävin kateus! :D Odotan kanssa innolla, mitähän ihmiset tuumaa meidän donitseista, syön kaikki jos ei kelpaa! :D
      "Suomen isoin donitsiketjuliike" hahaha, ei oo kyllä itellä tullu käytyä vuosiin, mutta kyllähän kinuski toimii aina! :)

      Poista
  7. Mahtava idea! Meidän häissä on jo hääkakku ja karkkibuffet, niin donitsit ovat jo ehkä liikaa.. Toisaalta voiko makeaa ikinä olla liikaa... :D Tekisi niin paljon mieli tilata kyseinen laatikko kokeiluun ihan muuten vaan.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äänestän, että ei ole koskaan liikaa makeaa! :D Sinne samaan syssyynhän ne menee. :'D Suosittelen tilaamaan, jos ei häihin, niin synttäreille, juhlille tai ihan muuten vaan, oli ihan mielettömän hyviä! :)

      Poista
    2. Moi! Tein juuri blogipostauksen herkkubuffetista ja linkkasin tämän sinun postauksen osaksi sitä, toivottavasti tämä sopii sinulle? :) Poistan toki halutessasi linkkauksen!

      https://syysmorsian2019.blogspot.com/2018/06/karkkibuffet-tai-pikemminkin-herkkubuffa.html

      Poista
    3. Moikka! Itse asiassa just luin sun postauksesi! Totta kai linkkaaminen on ok. :) Herkkubuffat kunniaan!

      Poista

Lähetä kommentti

Hei, mitä ajatuksia blogipostaus sinussa herätti? ❤️