Panosta ja pihistä

Monet hääbloggaajat kertovat häidensä osalta, mihin panostetaan ja missä pihistetään. Tämä on meidän kohdalla ehkä vähän hankala postaus, koska en koe, että missään varsinaisesti pihistettäisiin. Toki jos rahaa olisi, niin kaikki olisi hulppeaa ja timantteja, mutta vaikka se hieno olisikin, se ei olisi enää meidän tyyliä. Eli hyvä, ettei meillä ole tämän enempää rahaa nyt käytettävissä häihin, niin saadaan meidännäköiset häät, eikä morsian (köh köh) vedä överiksi.

Panosta:

Hääpaikka

Hääpaikka kuuluu todellakin meidän panosta listaan! Todella kaunis paikka ja upealla sijainnilla meren rannassa. Sijainti on edellisen asuntomme sekä alkuperäisen hääkirkkomme lähellä, jotka vaikuttivat hääpaikan valintaan. Nykyisin, kun Leppävaaran kirkko vaihtui Espoon tuomiokirkkoon ja muutimme Leppävaarasta Pohjois-Espooseen, emme enää hyödy sijainnista niin paljon. Olemme kuitenkin todella tyytyväisiä hääpaikan valintaan.


Ruoka ja juoma

Hääpaikan isona plussana on, että heillä on valmiiksi todella hyvä catering, joten cateringin miettimistä ei tarvinnut erikseen miettiä. Visalle ruoka on supertärkeää, joten kun catering todettiin huippuhyväksi, saatoin huokaista helpotuksesta, että se kelpasi myös Visalle. Hirveän edullinen cateringhän ei ole, vaan sijoittuu pk-seudulla aika normaaliin hintaan, eli noin 40 € / henkilö (meidän valitsemallamme menulla). Tähän sitten lisätään vielä kaikki tarjoilijat, pöytäliinat sun muut juhlapaikan puolelta tulevat, niin lasku kasvaa, mutta koska se helpottaa muita häätehtäviä, niin ei haittaa.
Juomiin panostaminen ei ehkä ystävillemme tule yllätyksenä. :)


Hääpukeutuminen

Kaikkien meidän häätiimiläisten hääpukeutumiseen aiotaan panostaa niin, että kaikki pitävät pukeutumisestaan, mutta ei ihan satoja euroja per henki makseta. Meillä on kaasoille ja bestmaneille tietty budjetti henkeä kohti, jonka he periaattessa saavat käyttää miten haluavat (Iida-kaaso kertoo tästä jossain vaiheessa lisää). Visan kanssa haluamme, että jokainen tuntee olonsa kauniiksi/komeaksi ja muuten hyväksi hääpäivänämme, niin heidän ei tarvitse ainakaan sellaisia murehtia. Omaan pukeutumiseemme panostamme kyllä, mutta esim oman unelmahääpukuni löysin alennuksesta.


Pihistä:

Visan sormus

Visa päätti pihistää omasta vihkisormuksestaan eli olla ostamatta uutta sormusta. Hän olisi halunnut aikalailla kihlasormuksensa näköisen vihkisormuksen, joten totesimme sen olevan aika turhaa ja hän käyttää nyt siis samaa sormusta lopun ikäänsä.

Vierasmäärä

Pihistämme vierasmäärässä siten, että emme kutsu mitään kaukaisia sukulaisia tai hyvänpäiväntuttuja. Kaikki häihimme kutsutut henkilöt ovat meille todella tärkeitä, emmekä voisi kuvitellakaan juhlivamme häitämme ilman heitä.

Nipistämistä vähän kaikesta

Yritämme nipistää vähän joka puolelta, kun teemme (minä pääosin) ostoksia Facebookin hääkirppiksiltä, yritämme käyttää jo meillä olevaa tavaraa ja hyödyntää asioita eri käyttötarkoituksiin. Esim vessakorit meillä eivät tule olemaan tupaten täynnä kaikkea turhaa, vaan sinne hankitaan vain oikeasti tarpeelliset tarvikkeet. Pääkaupunkiseudulla joka tapauksessa kaikki on kallista, joten pihistämme aina kun se on mahdollista, rikkomatta kuitenkaan hääunelmaamme.

Kommentit

  1. Ihana kuva teistä! <3
    Olen itsekin miettinyt kovasti tätä pihistä-panosta juttua, etenkin kun tänään taas sulhasen kanssa päivitettiin budjetti ja säästötavoitteita... :D Luulen että meilläkin panostetaan ruokaan ja valokuvaukseen, ja toivottavasti pihistetään livemusiikista ja kaikesta ”turhasta”. Myös meidän hääpaikka on onneksi suhteellisen edullinen, vaikka ihana onkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😘 joo kyllä budjettia tehdessä usein ryhtyy aika nopeasti miettimään mihis sitä panostais ja missä nipistäis 😬

      Poista

Lähetä kommentti

Hei, mitä ajatuksia blogipostaus sinussa herätti? ❤️