Budjetista ja säästämisestä

Meillähän budjetti on tuon 12 000 €. Tällä hetkellä alustava budjetti näyttää jotain 13 500 €. Noin 1,5 k pitäisi karsia siis pois. Ainakin. Tämän jälkeen kaikki alle 12 jäävät eurot ovat voittoa.

Maksamme Visan kanssa häät itse, joka oli yksi syy siihen, että häät pidetään vasta 2019, jotta saisimme lähes 2,5 vuotta aikaa säästää. Lainaa ei oteta eikä vanhemmilta pyydetä rahaa. (Moni vaikuttaa ottavan häihin lainaa, tämä tuli yllätyksenä asiaa tutkineena.)

Kun katsoo budjettia, niin sieltä puuttuu varmasti paljon asioita, mutta sitten toisaalta turhiin asioihin on ehkä budjetoitu liikaakin. Myöskään esimerkiksi koristeluihin uppoavista rahoista ei ole mitään tietoa, mutta silti sinnekin on muutama satanen pistetty. Veikkaan siis, että ilman yllättäviä kuluja me päästään ainakin 13 tuhannen, toivottavasti myös 12 tuhannen alle.

Eilen katsoin hääpaikan hintoja ja laskeskelin, että ainakin 500 € jäädään budjetin alle, riippuen paljonko hinnat nousevat tässä kahden vuoden aikana. Vuosittain ne ovat kuitenkin nousseet. Myös jos hankitaan käytetyt pöytäliinat eikä vuokrata Villa Åkerblomilta säästetään hyvät summat. Juomacoolereita pitää vielä katsoa, mutta yritetään nekin saada jostain muualta. Samoin tuolihuput (joiden kanssa tosin vielä mietitään tuleeko niitä). Myöskin luonnollisesti, jos tavaroita ostaa itse, ne voi myös myydä eteenpäin seuraaville tarvitseville, jolloin saa vähän rahaa takaisinkin.


Tämän lisäksi teemme koristeita mahdollisimman pitkälle itse. Ei niinkään säästämiseksi, vaan haluamme tehdä itse, jotta saamme juuri sellaiset kuin haluamme (haluan, Visalla ei hirveästi mielipiteitä ole tähän asiaan). Olen myös sydän karrella miettinyt, että pitäisikö häämekko hankkia käytettynä, josta säästäisi myös satoja, jopa tuhat euroa. Toisaalta haluaisin sen kokemuksen mennä liikkeeseen sovittelemaan pukuja ja rakastumaan omaani, mutta en ole varma vielä mitä budjetti tästä sanoo, vaikka häämekkoonkin on budjetoitu hyvä summa. Tiedän silti, että Visalle raha ja varsinkin sen säästäminen on tärkeää, joten on mahdollisuus, että hankin käytettynä. Eilen päätimme, ettemme ota valokuvaajaa kuin hääkuviin ja kirkkoon. Meillä on mielessä toinen tapa, miten saada hääjuhla taltioitua, mutta se muhii vielä. :) Yritän myös pyytää ystävääni kameransa kanssa viettämään hääaamun kanssani, jotta saisin jotain kivoja valmistautumiskuvia.

On niin monia kohtia joista säästää, että pyritään säästämään jokainen pennonen, joka mahdollista. Tällä hetkellä mietityttää mille liftaus-reissulle pitää häämatkalla lähteä että olisi varaa. :D 12 tuhatta on iso raha ylipäätänsä, mutta varsinkin kahden nuoren aikuisen taloudessa, kun on asuntolainat, suunnitelmat ja kaksi uraa vasta alkuvaiheessa. Niin, ja se häämatkakin vielä.

Pelkkää unelmaako?
Auta, mikä on paras säästövinkkisi häihin?

Kommentit