Kaasojen ja bestmanien pukeutuminen

Toisin kuin ehkä monilla muilla, meidän hääsuunnittelussa naisten pukeutuminen on ollut selkeää jo vuosi ennen häitä ja miesten pukeutuminen alkaa vasta nyt hahmottumaan.

Meillä on kaasoille ja bestmaneille kaikille sama budjetti, jonka he periaatteessa saavat käyttää miten haluavat. Budjetti on 150 € per henkilö, eli yhteensä heihin oltaisiin valmiita käyttämään 600 € (plus kiitokset), mutta tällä hetkellä ainakin näyttää, ettei ihan niin paljoa ole tarpeen käyttää. Tuo 150 € vapaa budjetti tarkoittaa sitä, että he saavat itse päättää, mitä heidän kulujaan me maksamme. Esimerkiksi kaasoille maksoimme mekot ja loppusumman he voivat käyttää kenkiin, kampauksiin, meikkiin, laukkuun, ym. Tällä hetkellä näyttää siltä, että he haluavat mekot, meikit ja kampaukset meidän kustantamana ja itse hankkivat sitten kengät, korut ja muut tarvitsemansa asiat (tai käyttävät jo olemassa olevia, sama se).


En ole liian tarkka kaasojen pukeutumisesta. Päädyimme heidän kanssaan siihen, että heillä on samanlaiset mekot, mutta kampauksen, meikin, kengät, korut ja laukun he saavat päättää itse. Viimeksi kun puhuimme asiasta, heillä tuntui olevan samanlainen idea ainakin kampaukseen, joten saa nähdä tuleeko heille samantyyppiset kampauksetkin. Mielellään tietenkin hyväksyn kaiken, mutta en usko, että meillä mitään painimatsia tulee mistään, kun mekot on jo hankittu. :'D

Bestmanien pukeutuminen sen sijaan oli pitkään kysymysmerkkinä, kun en ole miehistä saanut mitään järkevää päätöstä ulos, että mitä he haluavat. On smokkia, frakkia, pukua jne, mutta ei päätöstä siitä, mitä lähdetään miettimään ja hankkimaan. Lopulta pitkien puntarointien jälkeen päädyimme siihen, että bestmaneille tulee mustat puvut ja siihen vaalean harmaa taskuliina ja turkoosi rusetti. Yhdistelmä voi kuulostaa hieman epäilyttävältä, mutta me totesimme, että yhdistelmä toimii hienosti! Tilasimme siis taskuliinat ja rusetit ja alla Visan ensikokeilu bestmanien puvustuksesta.Bestmaneiden pukutilannetta mietittiin tovin: vuokratako vai ostaako. Lopulta päädyimme ostamaan puvut, koska niille tulee varmasti myöhempääkin käyttöä eikä vuokraaminen hirveästi ostamista halvempaa ole. Alunperin ajattelimme, että me maksamme puvuista sen 150 € ja bestmanit maksavat itse loput, mutta Lassi totesi, että hänellä on jo uusi hyvännäköinen musta puku, joten hän ei uutta pukua enää tarvitse. Sijoitamme siis osan Lassin ylimääräisestä budjetista Johannekselle ostettavaan pukuun ja kenkiin.

Johanneksen puku täytyisi siis käydä vielä ostamassa, Iida etsii vielä hääkenkiään ja itse sulhaselta puuttuu koko hääpukukokonaisuus. Olemme nyt sunnuntaina menossa katselemaan miesten juhlapukuja, toivotaan, että hänelle alkaa muodostua jotain ideaa. Mikäli ideaa ei synny ja puku/smokki/frakki/herratiesmikä jää ostamatta, niin takuuvarma back up plan on vuokraus ja Pukuvuokraamo Nam.

Vaatteet alkavat siis olla koko ajan enemmän ja enemmän valmiina ja hankittuina! Jännittävää!

♥ 113 päivää jäljellä ♥

Kommentit

 1. Tyylikkään näköistä! :) Itsekin olen miettinyt, että rusetit voisivat olla kivat miehillä. Saanko udella paljonko ne maksoivat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itse ruseteista niiin paljon enemmän miehillä, että onneksi suostuivat, muuten tästä keskusteltaisiin vielä hääaamuna! 😂 Rusetit maksoivat 24€ muistaakseni netistä osoitteesta tieroom.fi, suositukset tälle - nopea toimitus ja laadukkaat rusetit! ✨💕

   Poista
  2. Kiitti, täytyy laittaa korvan taakse!

   Poista
 2. Te olette ottaneet anteliaan linjan häiden ydinporukan osalta. Varmasti ihana kaasojen ja betsmanien näkökulmasta, että osallistutte noin avokätisesti ulkoasuvalmisteluihin. :) Lisää varmasti erityistä tunnetta päivään heillekin.

  Me olemme pihempiä, koska budjetti ei vain jousta kaikilta osin. ’:D Kaasot maksoivat pukunsa täysin itse, mutta yritän lohdutella itseäni, että emme vaatineet ehdottomana mitään muuta kuin pitkää helmaa. Tummanvihreä oli toiveväri, mutta koska emme pukuja maksa, olisimme kyllä hyväksyneet muunkinvärisen mekon. Kampaukset hääpäivään tarjoamme kaasoille. Bestmanit saivat bestmankosinnan yhteydessä arvokkaat Naskalin nahkarusetit, joten pala heidän hääpukeutumistaan tuli huomioitua näin lahjan muodossa. Muutoin bestmanit pukeutuvat omakustanteisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, no meillä ei muutenkaan pieni budjetti ole ja kun kaasojen jja bestmanien viihtyvyys on tärkeää, niin miksipä ei. :) En kestä niitä Jenkki hääohjelmia, missä morsian määrää mekon ja morsiusneidot sitten joutuvat maksamaan ylihintaisia rumia mekkojaan itse 🙈 helpointa näin, että me maksetaan, vaikka päätökset tehtiinkin yhdessä. :) Onhan se kiva hemmotella vähän esim kampauksilla ja ruseteilla, vaikkei kaikkea pystyisikään kustantamaan, on se heillekin tärkeä päivä, jolloin he haluavat näyttää hyvältä. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Hei, mitä ajatuksia blogipostaus sinussa herätti? ❤️