Häävuosi on täällä + tilanne-check

Niin se Maa pyörähti Auringon ympäri ja astuttiin uuteen vuoteen. Täysin normaali asia, sitähän ne planeetat tekevät - kiertävät Aurinkoa. Meille tämä täysi kierros kuitenkin oli tärkeä askel meidän häiden suunnittelussa, sillä pääsimme vihdoin siirtymään meidän häävuoteen, 2019.

Häihin on tällä hetkellä alle neljä kuukautta eli noin 16,5 viikkoa eli 115 päivää. Eli näiden laskelmien perusteella vaikuttaisi, että minä, juuri minä, olen tämän vuoden morsian! En ensi vuoden, vaan nimenomaan tämän kuluvan vuoden naimisiinmenijä! Hurjan jännittävää ajatella sitä, saati sitten, että se pitäisi ääneen sanoa!


Tuo pieni pyörähdys Auringon ympäri ei yleensä ole tuntunut paljoa missään, mutta nyt se tuntuu konkreettisesti siinä, että viikko sitten häihin oli vielä aikaa eikä kiire painanut, mutta nyt vuoden vaihteen tällä puolella alkavat hikikarpalot valua ja tehtävälistat muodostuvat päässä. Tehtiinkin Visan kanssa eilen tekemättömien tehtävien listaa, joihin laitoin perään kuukauden, jolloin ne olisi suoritettava. Olen myös pyytänyt Visaa tekemään muutamat konkreettiset asiat häiden suhteen ja toivon, ettei minun tarvitse stressata noiden tehtävien tekemisestä.


Viimeisten neljän kuukauden tehtävälista näyttää siis tältä ja sitä aletaan suorittamaan hetimiten:

Toisen bestmanin puvun hankinta
Tästä tulossa vielä tarkempi postaus, mutta yksi puku olisi ostettava. Rusetit ja taskuliinat on hankittu valmiiksi.

Sulhasen puvun hankinta
Visalla ei edelleenkään ole hajuakaan, mitä aikoo pukea hääpäivänä päälleen. Lähdetään tulevana viikonloppuna katselemaan kauppoihin, mitä hän laittaisi päälle.

Alkoholien hankinta
Hankinta ja tietenkin pitäisi tehdä päätökset mitä alkoholeja hankitaan ja kuinka paljon. Siinäkin on vähäksi aikaa laskettavaa ja pohdittavaa.

Hääkakun maistelu ja valitseminen
Tämähän meidän piti jo syksyllä hoitaa, mutta eipä ole hoidettu. Otetaan hääkakku cateringin yhteistyökumppaniyritykseltä, niin pitäisi kakut maistella ja laittaa tilaukseen hääkakku.


Cateringin tapaaminen
Kokoustetaan cateringin kanssa, kun lopullinen vierasmäärä on varmistettu. Valitaan häämenu ja tehdään cateringille ja tarjoilijoille ohjeistukset kuntoon. Käydään päivän aikataulu läpi.

Tavarahankinnat
Maljakoita, tussi, teippiä, vesiastia, nauhaa, jätesäkkejä... U name it, paljon pikkusälää on vielä hankittavana.

Kukkien valinta ja tilaus
Mennään ehkä ensi kuussa Tampereelle ja hoidetaan kimppujen ja vieheiden suunnittelut Visan tädin kanssa ja hän sitten hoitaa kukkien tilaukset tukusta ym.

Valokuvaajan tapaaminen
Pitäisi sopia, milloin tavataan kuvaajan kanssa ja mietitään vähän tarkemmin meidän hääkuvausta.

Papin tapaaminen
Espoossa pappi ottaa yhteyttä hääpariin, joten me vaan odotellaan.

Esteettömyystodistus
Yritetään ehkä tällä viikolla pistää esteet tutkintaan. Todistus on voimassa neljä kuukautta, joten sen voi hankkia jo.

Paperituotteiden tilaaminen
Menun ja ohjelman varmistuttua pistetään tilaukseen paperituotteet.

Hääpuvun muokkaus, alusvaatteiden hankinta ja koekampaus sekä -meikki
Varasin ajan hääpuvun muokkaukseen ensi viikolle. Helmaa pitäisi lyhentää tuntuvasti. Hääpuvun kokeilun jälkeen lähden shoppailemaan alusvaatteita. Pitää ottaa puvun kokeilussa kuvia, niin näkee miten mekko peittää eli millaiset alusvaatteet voin hankkia. Koekampaus ja -meikki ovat toivottavasti maaliskuussa. Niistä on jonkunlaisia ideoita jo.

Istumajärjestyksen viimeistely
Hyvällä mallilla jo, mutta ilmoittautumisajan jälkeen muutoksia on varmasti luvassa.

Sormusten huolto ja Visan sormuksen uusi kaiverrus
Sormukset huolletaan maaliskuun lopussa / huhtikuun alussa. Visa pitää kihlasormuksensa, johon kaiverretaan uudet tekstit.


Kaasojen ja bestmanien kiitoslahjat
Visa on vastuussa hankinnasta, minä olen ideoinut.

Vuokratavaroiden nouto ja paikkamerkkien kirjoitus
Ei vielä tietoa, milloin nämä voidaan hakea, mutta toivottavasti hääviikon alkuviikosta, viimeistään torstaina taisi olla lupaus. Sitten kirjoitellaankin kiireellä paikkamerkit valmiiksi paria päivää ennen häitä.

Huh mikä lista! Ei ylitsepääsemätön, mutta kyllä tehtävää piisaa. Nämä plus tietenkin paljon pientä säätöä ja mielenmuutoksia ja hankintoja ja koristelun täydentymistä ym ym. Ihan kohta siirrytään häälaskurissa kaksinumeroisiin lukuihin ja aloitetaan panikoiminen, vaikka itseasiassa meillä taitaa olla ihan hyvällä mallilla asiat. Panikoidahan voi aina silti, eikö? :D

Mikäli ette muuten ole äänestäneet Enää ei voi vaihtaa'ta Vuoden 2019 hääblogiksi, voi sen tehdä täällä, mikäli tämä tosiaan on vuoden paras hääblogi! ♥ Kiitos kaikille äänestäjille, olette ihan mahdottoman ihania!

♥ 115 päivää jäljellä ♥

Kommentit

 1. Mä en jotenkin ehkä tiedostanut omaa ”tää on meidän häävuosi” tohinan alkamista, ennen kuin luin tän tekstin. Tässä kahden päivän aikana olen varannut kampaajan sekä hääkakku asiat ovat menneet eteenpäin. Olen tehnyt siis kahdessa päivässä enemmän kuin viimeisessä lähes kahdessa kuukaudessa 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😅😅 välillä on hyvä reflektoida, ni tajuaa oman "häävuosihössötyksen" alkaneen 🙈 hienoa, että oot kuitenkin saanut pyörät liikkeelle, ei ole kauaa enää 😍

   Poista
 2. Hyvää häävuotta! :) Oon seuraillut sun blogia jo jonkin aikaa, mukavaa että h-hetki alkaa lähestyä! Mä oon menossa ensi vuonna (!!) naimisiin ja aloitin myös bloggaamisen, käy kurkkaamassa jos kiinnostaa :) https://sittenolenvalmishaablogi.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanat uudet vuodet myös sinne! :) Kiitos blogivinkistä, pistin seurantaan! :)

   Poista
 3. Jännä miten vuoden vaihtuminen pisti kyllä ihmeellisesti töpinää hääsuunnitelmiin. Tai mulla oikeastaan jo lähestyvä uusi vuosi, sillä pistin välipäivinä tuulemaan ja hoidin monta pikkujuttua alta pois:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! 🙈 Oot kyl ollu tosi ahkera, kun katoin sun blogia - hyvä Hanna! ✨

   Poista
 4. Selkeä lista, ja mielestäni teillä on hääjutut tosi hyvällä mallilla! Ja kuinka jännittävää, että saitte jo haettua esteettömyystodistusta! 🙈

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa! 🙈 Kohtahan me ollaan jo naimisissa, kun esteettömyystodistuskin on kohta plakkarissa! 😍 Hyvällä mallilla ollaan, oon onneks tällä hetkellä samaa mieltä, huomenna en varmaan taas oo! 😂

   Poista

Lähetä kommentti

Hei, mitä ajatuksia blogipostaus sinussa herätti? ❤️