Hääkakku hakusessa vielä(kin)

Olimme Visan kanssa sopineet, että otamme hääkakun cateringimme Merirosvot Juhlapalvelun yhteistyökumppanin kautta. Olimme saaneet kuulla, että kumppani toimittaisi kakun suoraan juhlapaikalle, jolloin meidän ei tarvitsisi sitä hääpäivänä noutaa mistään ja hintakin tulisi kokonaisuutena edullisemmaksi, kuin erikseen ostettuna. Meille myöskään hääkakku ei ole kovin tärkeä osa hääpäivää, sillä ihmiset ovat siinä vaiheessa täynnä herkullista hääruokaa eikä Visa edes välitä makeasta. Siispä kakusta on tullut vähän toisarvoinen juttu meille.

Soitin tuolle cateringimme yhteistyökumppanille ja kyselin, miten hääkakun maistelu onnistuu. Sain kuitenkin kuulla, etteivät he järjestä maisteluja, jolloin totesin, että kiitos, mutta etsimme sitten toisen tekijän hääkakullemme. Vaikkei hääkakku meille supertärkeä olekaan, en silti ole valmis ostamaan sikaa säkissä edes kakun suhteen. Meillä ei myöskään ole tarkkaa visiota hääkakusta, sen mausta tai ulkonäöstä, joten maistelu ja keskustelu kakuntekijän kanssa tulee tarpeeseen. Tässä vaiheessa muistutan, että totta kai maistelusta maksetaan erikseen.


Seuraavaksi teimme hieman hakua kakuntekijöistä, mutta monilla paikoilla hinnat nousevat niin hurjiksi, ettemme ole halukkaita panostamaan niin paljoa hääkakkuumme. Löysimme kuitenkin yhden paikan, joka miellytti meitä ja kakku olisi ollut helppo noutaa hääaamuna. Mutta jälleen törmäsimme ongelmaan, etteivät he tee kakunmaisteluita. He tarjosivat vaihtoehtoa, että he voivat tehdä meille yhden maistelukakun, mutta koska emme tiedä millaista kakkua haluamme, tuntuu vaikealta valita mitä pyytäisi testiin.

Onneksi saimme joululahjaksi Bestman-Lassilta ja hänen avopuolisoltaan joululahjaksi lahjakortin Kakkugallerian kakkubuffettiin, joten nyt aiomme ottaa sen ässänä hihastamme, mennä "kakkutastingiin" heille, jotta saamme vähän kuvaa siitä, millaista kakkua edes haluamme. Sitten hinnasta riippuen saatamme tilata kakun joko Kakkugallerialta (noutaminen on hankalaa) tai tuosta kakkospaikasta, joka ehdotti maistelukakun tekemistä (helppo nouto).


En tiedä onko kakkumaistelut ainoastaan kalliiden hienojen konditorioiden juttu, mutta koska olisimme totta kai valmiita maksamaan, niin tuntuu oudolta, ettei olla valmiita tarjoamaan maksavalle asiakkaalle hänen haluamaansa maisteluaan, jos lisämyyntinä on mahdollisuus saada muutaman sadan euron hääkakku plus mahdollisesti jopa muita tilauksia tulevaisuudessa. Mutta mistä minä tiedän, tuntuu vain turhauttavalta, että pitäisi olla valmis näkemys hääkakusta ja olla vielä valmis ostamaan kakku ilman maistelua. Plan ö on tietenkin maksaa kokonainen kakku testiin (kuten kakkospaikka ehdotti), mutta kun ei ole hajuakaan mitä halutaan. Plus saa ainakin kutsua kaikki kaverit ja häätiimin ja kaikki syömään kakkua, ennen kuin se saadaan tuhotuksi.

PS. Osallistun huomenna Mennään Naimisiin -häämessuille ja sen hääblogimiittiin. Seuraile päivän kulkua Instagram Storyssä, @enaaeivoivaihtaa! :)

♥ 106 päivää jäljellä ♥

Kommentit

  1. Aika käsittämätöntä, ettei hääkakkua pääsisi maistelemaan muuten kuin tilaamalla kokonaisen kakun! Hääkakut maksavat kuitenkin useampia sataslappusia vierasmäärästä riippuen ja musta on aika törkeää olettaa, että sellainen investointi pitäisi tehdä pelkän hyvän toivon varassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olen ihan samaa mieltä! Toki ymmärrän, että kyllä ne kakkupalasetkin pitää kokonaisista kakuista leikata tai täytteet valmistaa, joka maksaa, mutta onhan se käsittämätöntä ettei ole edes mahdollisuutta maisteluun edes tapahtumamuodossa useammille pareille kerralla. Koska tosiaan, ne kakutkin maksavat kyllä aika huiman hinnan. 🙈

      Poista

Lähetä kommentti

Hei, mitä ajatuksia blogipostaus sinussa herätti? ❤️