Kirkko varattu!

Lähdin viime viikolla soittelemaan Espoon seurakuntayhtymään Leppävaaran kirkon varaamisesta: milloin sitä voisi alkaa varaamaan tulevan kevään häihin. Espoon tuomiokirkon varaaminen alkoi vapun jälkeen 2.5, joten tämä herätti myös minut paneutumaan kirkon varaamiseen. Vaikkei meillä mikään suosituin häiden ajankohta olekaan, niin halusin silti olla ajoissa, että saisimme varmasti itsellemme mieluisan ajan.

Kuten olen jo aiemmin kertonut, niin meidän hääkirkko on Leppävaaran kirkko. Tai ainakin halusimme siellä sanoa tahdon, mutta suunnitelmat muuttuivat (valitettavasti?) lennossa. Soitin seurakuntayhtymän neuvontaan, josta selvisi, ettei Leppävaaran kirkkoa voisi vielä varata, koska kirkon henkilökunta miettii remonttia, joka ajoittuisi juuri ensi keväälle. Remontin toteutuminen ei ole vielä varmaa, mutta sen takia kirkkoa ei vielä voi varata. Kuulemma mahdollisesti kesällä tai sen jälkeen pitäisi tulla päätös remontista, jolloin voisi kirkon varata, jos päätettäisiin, ettei Leppävaaran kirkko mene remonttiin.

Mutta kun mä halusin niin kovasti varata kirkon! Enkä todellakaan olisi suostunut odottamaan syksyyn kirkon varaamista. Mietittiin sitten neuvontahenkilön kanssa vaihtoehtoja Leppävaaran kirkolle. Käytiin läpi erilaisia kappeleita lähistöllä, mutta kun yritin nämä Visalle esitellä, ne eivät päässeet läpi, koska "kyllä me ihan oikeassa kirkossa naimisiin mennään!". Ainoa vaihtoehto, jonka Visa hyväksyi oli Espoon tuomiokirkko, josta ei myöskään pitkä matka häiden juhlapaikalle ole.


Olemme koko kevään pallotelleet myös vihkiajankohtaa. Visa olisi halunnut klo 14, jottei aamulla tule kiire. Minä nimenomaan halusin, että juhla olisi mahdollisimman pitkä ja koska otamme kuvatkin vasta kirkon jälkeen, oli tuntia aiempi vihkiminen minun mieleeni. Keskustelimme tästä hyvän tovin, kunnes vihdoin keskiviikkona Visa taipui tahtooni ja myönsi, että kuvauksen kannalta oli järkevin sanoa tahdon kello 13.

Hauska tässä on myös se, että aiemmin asuimme Leppävaaran tienoilla, jolloin Leppävaaran kirkko myös oli se kirkko johon kuuluimme. Kaksi kuukautta sitten muutimme Pohjois-Espooseen, joten nyt kuulumme Espoon tuomiokirkkoseurakuntaan, joten saimme varattua Espoon tuomiokirkon jo nyt. Muiden kuin Espoon tuomiokirkkoseurakuntalaisten täytyy odottaa muistaakseni noin kuukausi, ennen kuin pääsevät kirkkoa varaamaan.


Varasin siis meille Espoon tuomiokirkon ja saimme vielä juurikin sen ajan mitä halusimme, sillä meidän häät olivat juuri meidän hääpäivän ensimmäinen varaus! Nyt kun on ollut pari päivää aikaa tottua, ettemme menekään naimisiin siellä mitä olimme lähes 1,5 vuotta suunnitelleet, niin alan jo tykästyä enemmän ajatukseen Espoon tuomiokirkosta. Kirkko on kaunis, olen käynyt siellä joten paikka on vähän tuttu ja sieltä pääsee helposti ajamaan Villa Åkerblomille. Ainoa miinus on, ettei siellä saa heitellä mitään kirkosta poistuessa, joten meidän raesokerit on nyt yliviivattu listalta. Tähänkin on onneksi jo keksitty uusi idea. :)

Me ihan oikeasti sanotaan tahdon 27.4.2019 kello 13:00 Espoon tuomiokirkossa ja juhlitaan  häitämme Villa Åkerblomissa! ♥

Kommentit

 1. Minusta tuo kirkko näyttää ihanalta! Mutta ymmärrän täysin, miten vaikea on niksauttaa aivoja toiseen asentoon, kun on koko ajan pohtinut toista vaihtoehtoa. Saitte myös kivan aikaisen vihkiajan niin ehditte nauttia päivästä koko rahan edestä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ei voi olla kun tyytyväinen, kaikki meni (melkein) niinkun haluttiinkin! 💕 Tarvi toki muutaman päivän, että tottu ajatukseen :)

   Poista
 2. Jee onnittelut kirkon varaamisesta! 😊 Itse odotan jo malttamattomana, että saamme varata kirkon syyskuussa. Se on kyllä mielestäni melko myöhään kun häihin on silloin enää alle 10 kuukautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 😊 10 kk on kyllä aika myöhään, mutta etteköhän silti saa kirkkonne!:)

   Poista
 3. Tuo on kyllä tosi kaunis kirkko! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Hei, mitä ajatuksia blogipostaus sinussa herätti? ❤️