Häiden musiikki

Mulle musiikki on tärkee juttu ja aina on ollutkin selvää, että mun häihin "sitten joskus" bändi tuleekin soittamaan. Bändi on nyt buukattu, mutta eihän he koko ajan esiinny, vaan ruokailujen ajaksi täytyy suunnitella taustamusiikkia sekä loppuillalle jäätävän hyvä bilesoittolista.

Veikkaan, et mä oon vastuussa meidän häiden musiikista. Visa ei hirveesti musiikkia kuuntele ja kun kuuntelee, niin sekin on jaksottaista ja se kuuntelee 10 biisiä sen jaksonsa ajan, jonka jälkeen on taas 6 kk ilman mitään musiikillisia säveliä.

Bändin lisäksi musiikkia soitetaan Spotifysta. Sellaiselle, jolla ei Premiumia vielä ole, niin 10 €/kk on aika edullinen hinta siitä, ettei tarvitse levyjä pyöritellä tai mainoksia kuunnella omissa häissään. Spotifyhin tehdään luultavasti kaks kaiken kattavaa listaa: taustamusiikki ja bilemusiikki.


Ruokailujen taustamusiikki tulee olla jotain hillittyä, slovareita, akustisia vetoja, late night -versioita ja mitä näitä nyt on. Jotain, ettei ihmisten puheensorina oo ainoo ääni, mutta ei kuitenkaan niin peittävää tai mukaansa tempaavaa, ettei ihmiset ruokaansa jaksa keskittyä. Tarkkaan en oo vielä tähän tutustunut, mutta luultavasti suomalaisia ja ulkomaalaisia hitaita vetoja pop-rock-biiseistä ja klassisia ehkä myös.

Bilemusaan tulee luultavasti ihan kaikkea, mutta ei tanssimusiikkia. Kun bändi soittaa "ensimmäisen hitaan" ja varmaan sitä seuraavankin hitaahkon biisin, niin sellaiset jätetään suoraan pois meidän soittolistoilta. Soittolista tulee sisältää tunnettuja ja tuntemattomampia suomalaisia ja ulkomaalaisia pop-rock -biisejä, jotka vetää tanssilattialle. Mä rakastan tanssimista ja meidän häissä tanssitaan. Paljon. Piste.

Ens vuoden loppupuolella viimeistään täytyy varmaan ruveta kavereilta kyselemään biisiehdotuksia. Mulle on tärkeetä, että myös vieraille on tuttuja ja tykättyjä biisejä, jotta myös heidän on helpompi eksyä tanssilattialle. Toki kaikki kappaleet tulee olle approved by me (koska musiikki on tärkeetä ja tarkkaa).

Ai että mä jo odotan, että pääsen upeassa hääpuvussani tanssimaan maailman parhaitten biisien tahtiin parhaimpien ihmisten kanssa! ♥

Tästä on hyvä haaveilla, mutta veikkaan, että ekan tanssin jälkeen Visaa ei paljoa tanssilattialla näy! :D

Kommentit

  1. Hahah, teillä on musiikki-intohimon suhteen roolit aivan eri päin kuin meillä. Meillä Jarkko on todella intohimoinen musiikkiharrastaja, joka ei voi elää ilman, että jokin musiikki soi. Minä taas kuuntelen kyllä paljon musiikkia, mutta enimmäkseen radion ja spotifyn valmiiden soittolistojen kautta ilman sen suurempaa intohimoa. Meillä häiden biisit tullaan päättämään kimpassa, koska vaikka on paljon yhteisiä suosikkeja, löytyy kummaltakin myös omia erityislemppareita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä aina sanon, että musiikki on intohimon asia! :D Hyvä että päätätte yhessä, mäkin haluisin Visan mielipidettä, mutta toistaseks ei liiemmin mielipidettä oo tullu. :D Ehkä tässä vielä!

      Poista

Lähetä kommentti

Hei, mitä ajatuksia blogipostaus sinussa herätti? ❤️