Mikä on oikea ikä astella alttarille?

Viikko sitten perjantaina juhlittiin Visan kanssa mun synttäreitä ja lauantaina joitain kavereita tuli myös muistamaan ikääntymistä. Ikää tuli 25 mittariin ja nyt olenkin sitten hääiässä - eli toisin sanoen sen ikäinen, mitä tulen olemaan, kun ensi kuussa (!!!) astelen alttarille. Visa tuli hääikäänsä jo joulukuussa, kun hän täytti 27 vuotta.

Meidän vauvakuvat ❤️
Ikä on ollut mulle viimeiset pari vuotta henkilökohtainen pään sisäinen ongelma. Tai ei oikeastaan ongelma, mutta olen pohtinut ikääni paljon suhteessa naimisiinmenoon. Verrattuna keskimääräiseen ikään (tarkkaa faktaa ei nyt ole, mutta eiköhän se lähemmäs kolmeakymppiä putoa), jolloin suomalaiset ensi kertaa astuvat avioliittoon, jään iältäni huomattavasti sen alapuolelle. Tämän, sekä omien läheisieni kommenttien takia, olen välillä pohtinut, olenko liian nuori menemään naimisiin, vaikka itsestä se hyvältä tuntuukin.

Ensimmäinen yhteiskuva ❤️ 21- ja 23-vuotiaat.

22- ja 24 -vuotiaat ❤️
23- ja 26-vuotiaat

Mikä on kuitenkin oikea aika ihmisiässä tai parisuhteen kestossa mennä naimisiin? Tätähän ei kukaan määrittele virallisesti, mutta useimmilla ihmisillä on kuitenkin omat mielipiteensä siitä, kuka on liian nuori tai vanha morsian tai eikö sitä kosintaa vieläkään kymmenen vuoden suhteessa tule vai ollaanko kenties tunnetti liian vähän aikaa kihlaukselle. Itse olen ehkä vähän ajautunut kuuntelemaan näitä puheita, kun itselleni tärkeät ihmiset alussa pitivät iästäni johtuen meidän kihlausta liian aikaisena. Vaikka nyttemmin nämä ihmiset ovat jo myötämielisiä avioliittomme suhteen, pohdin silti aina välillä väkisinkin, mitä he ajattelevat avioliittoaikeistamme.

Kaikki nämä ajatukset on kuitenkin hyvä jättää omaan rauhaansa ja muistaa, kuinka kiitollinen saan olla, että löysin elämäni rakkauden jo 21-vuotiaana ja alusta asti molemmilla oli tarkoitusperänä vakava parisuhde, omat lemmikit, omakotitalo, avioliitto ja lapset. Monilla ei tätä onnen kauppaa yhtä nuorena tule vastaan tai sitä ei edes haluta yhtä nuorena. Minä olen kuitenkin aina haaveillut häistä ja toivonut pääseväni nuorena naimisiin ja nyt tämä haave on toteutumassa.

24- ja 27-vuotiaat

Välillä on hyvä pysähtyä miettimään kaikkea outoa maan ja taivaan väliltä. Niin, ja muistaa tehdä asiat niin, että itsestä tuntuu parhaimmalta. ❤️

❤️ 48 päivää jäljellä❤️

Kommentit

  1. Eipä tuollaisille ”liian nuori” -ajatuksille kannata antaa liikaa painoa - on tosiaan ihmisestä ja parisuhteesta kiinni onko sitoutumiseen valmis vai ei :) Ja nuo käsityksetkin muuttuvat eri aikakausina. Itse huomasin yllättyväni, että olet saanut tuollaisia kommentteja: vaikka olisikin alle naimisiin menevän yleisimmän iän, ei yli 20-vuotias nyt NIIN nuori ole... Itse olisin ihan hyvin voinut kuvitella meneväni naimisiin jo vuosia aiemmkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli vuosia aiemmin kuin nyt 28 v :)

      Poista
    2. Eihän niille pitäisi huomiota antaa, mutta toki aina, kun lähipiiristä tulee tuollaista kommenttia, niin pakko silti pysähtyä miettimään. Mutta oikeassa olet, enhän minä nyt edes niin nuori morsian ole! 😅

      Poista

  2. Mun mielestä paras naimisiinmenoikä on juuri se, kun parisuhteessa olevista ihmisistä siltä tuntuu. Ikävää, että aluksi kuulitte kommentteja iästä, mutta onneksi teitte juuri niin kuin teille tuntui parhaimmalta. Hyvää synttäriä vielä näin myöhässä 😊🎉 ja ihan huisia, että kohta pääsee näkemään kaikkia yksityiskohtia teidän tärkeästä päivästä enemmänkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, mä oon samaa mieltä, pääasia että itsestä tuntuu hyvältä, vaikka olis sitten 20 v. :) Kiitos ja iiks, mäkin odotan tosi paljon, että pääsen näkemään meidän häiden yksityiskohdat! 😍

      Poista
  3. Joillakin ihmisillä on outo tarve päästä kommentoimaan negatiivisesti kaikkea...Eiköhän jokainen tiedä mihin on kypsä ja mihin ei.
    Ite oon ollu 16 kun aloin seurustelemaan mieheni kanssa, 22v kun mentiin naimisiin.
    Reippaan 22yhdessäolovuoden jälkeen onnellisia.❤ Toki matkaan on mahtunut hyviä ja huonoja vaiheita, mutta ajattelen että se on elämää ja ihmisinä kasvamista.
    Oikein paljon onnea teidän yhteiselle matkallenne! 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sekin on kyllä totta, että joillain on vain tarve päästä tuomaan negatiivisuudet kaikessa esille. Pääasia kuitenkin, että minä ja me itse tiedetään olevamme siihen valmiit, vaikken tosiaan ehkä pidä itseäni 22-vuotiaana mitenkään erityisen nuorena morsiamena. :)
      Ihanaa, tälläiset tarinat kuin teidän auttaa uskomaan rakkauteen ja avioliittoon! ♥ Kaikkea hyvää teille, rakkautta hyviin aikoihin ja tsemppiä huonompiin. Kiitos paljon ihanasta ja ilahduttavasta kommentistasi! ♥

      Poista
  4. Mä komppaan kanssa, että paras ikä naimisiinmenolle on silloin, kun se itsestä tuntuu oikealta. Mulla oli joskus nuorempana suunnitelmia, että sitten kun olen 28v menen naimisiin jne., mutta eihän se elämä aina ihan niin mene ja itse olen nyt sitten 30v alttarille astellessani ja J puolestaan ehtii juuri täyttämään 29. Me ollaan siis näköjään kunnon keskivertopariskunta:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Tuo alle 30 ikävuotta taitaa (ainakin naisilla) olla aika yleinen ikä, jolloin tahtoo olla naimisissa. Itse en ehkä oikeastaan koskaan ole miettinyt asiaa noin. Mutta kuten sanoit, eipä se elämä niin mene kuin on suunnitellut. Keskivertopariskuntana on hyvä olla ♥

      Poista
  5. Itse taas tunnen meneväni kauhean vanhana naimisiin kun oman lähipiirikuplani sisäpuolella naiset ovat menneet naimisiin keskimäärin 20-22-vuotiaina. Itse täytän kaksi päivää ennen häitä 28.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hauska että sulla sitten taas on toisinpäin! :D Onneksi tuo 28:nkaan ei ole paljon morsiamen iäksi! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Hei, mitä ajatuksia blogipostaus sinussa herätti? ❤️