Hääbudjetin kuulumiset

Siitä onkin aikaa, kun olen viimeksi budjettia täällä esitellyt. Olen kertonut, että kokonaisbudjetti häille (poislukien häämatka ja kihlasormukset) on 12 000 euroa, joka maksetaan kokonaan itse. Emme ole säästäneet yhtään etukäteen, vaan kulut on pyritty jakamaan mahdollisimman monelle kuulle ja maksettu kummankin omilta tileiltä. Tuosta summasta on maksettu tällä hetkellä reilu viisi ja puoli tuhatta euroa, jonka näette tarkemmin eriteltynä alta.


Hääpaikan lopullisia kuluja ollaan laskeskeltu pariin kertaan, eikä tuo kuuden tonnin arvio kauas meidän laskuista jää. Juomabudjetti sen sijaan jäi vähän alakanttiin, kun tilattiin syksyllä lähes satasella viinejä viininmaistajaisiin ja tuohon summaan on myös laskettu juomien hakureissun kustannukset. Alkoholittomat juomat saimme onneksi äitini kautta ilmaiseksi, joten siinä säästimme ehkä 70 euroa.

Minun häämekkooni oli budjetoitu hyvänkokoinen summa, mutta tuo hinta alittui kuitenkin reilusti, kun löysin hääpukuni todella hyvästä alesta. :) Myös kampaus ja ehostus -budjetti tulee huomattavasti jäämään alle alkuperäisen laskun, sillä sain hääkampauksen ja meikin todella hyvällä hinnalla. :)


Koristebudjetti sen sijaan on lähestulkoon räjähtänyt alkuperäisistä suunnitelmistamme. Olimme budjetoineet koristeluun 500 €, koska emme yhtään alussa tienneet, mihin kaikkeen koristelussa rahaa menee ja paljonko koristeita häihin tulee. Tähän on laskettuna ihan kaikki hääpaikalle tulevat asiat (jotka eivät muihin budjettiluokkiin mene): maljakot, peilit, vessakorit sisältöineen, roskapussit ymym. Tähän tulee vielä paperituotteet ainakin, eli koristebudjetti tulee paukkumaan vielä lisää.

Hääauto ei tule maksamaan nyt sitten kuitenkaan mitään, kun käytetään Visan isän autoa. Vuorostaan kuvaajan budjetti meni hieman yli, kun tehtiinkin uusi diili hääkuvaajan kanssa pidemmästä kuvausajasta.

Kaiken kaikkiaan sanoisin, että me tullaan varmaan aika hyvin tuohon 12 tonniin osumaan, kun joistain paikoista tulee säästöjä ja toisista paikoista mennään reilusti yli. Tajusin myös, että tästä budjetista puuttuvat myös häätiimin kiitokset, jotka tulevat maksamaan noin 200 €, joten jee, lisää kustannuksia. :)

❤️ 43 päivää jäljellä ❤️

Kommentit