Häävalokuvat ja -videot helposti samaan paikkaan

Blogipostaus on tehty yhteistyössä Wedboxin kanssa.Meillähän on tässä vuoden ajan ollut ongelmana häiden vieraskirja. Halutaan siis vieraskirja videomuodossa eli vieraat voivat kuvata itsestään lyhyitä videoterveisiä meille. Sinänsä kuulostaa helpolta, mutta se toteutus on vähän tökkinyt; mihin kerätä 20-30 videota helposti ilman, että koko ilta menee elektroniikan kanssa leikkimiseen tai tallennuspaikan muisti loppuu kesken?

Mietimme pitkään Google Drivea (jota käytämme häiden järjestemisessä paljon apuna), mutta totesimme, ettei se ole kovin juhlava saati kaunis ulkoasultaan ja se jätettiin plan ö:ksi. Visa ja molemmat bestmanit ovat erittäin kiinnostuneita elektroniikasta ja internet-jutuista, joten jossain vaiheessa heillä oli ajatuksena koodata häänettisivut ja sinne sitten kerättäisiin videot. Tavallaan olen ihan helpottunut, että se idea on nyt jäänyt pois, sillä vihdoin löysimme ratkaisun, joka tuntuu palvelevan häitämme täydellisesti.

Törmäsin Wedboxiin, kun muut morsiamet suosittelivat sitä häidemme tarkoituksiin. Palveluun voi ladata kuvia ja 30 sekunnin videoita (Premium-versiossa jopa 5 min, joka meille tulee käyttöön) hääparin sekä vieraiden nähtäväksi. Sovelluksessa on rajaton määrä muistia, joten kuvia ja videoita voi lisätä niin paljon kuin ehtii. Kuvat säilytetään sovelluksessa kaksi kuukautta häiden jälkeen (Premiumissa 2 vuotta), jonka ajan kuvat saa ladattua sieltä HD-laatuisina. Sovellusta on erittäin helppo käyttää ja tänä päivänä, kun lähes kaikilla on älypuhelimet, ei pitäisi olla ongelma yhdeksi päiväksi ladata sovellusta häitämme varten. Wedbox on saatavissa 18 eri kielellä, joten sitä voi käyttää myös esimerkiksi kaksikulttuurisissa häissä.Wedboxin käyttöön ottaminen on helppoa. Lataat sovelluksen Google Playsta tai AppStoresta, luot sinne teidän oman "Häät"-tapahtuman ja jaat vieraiden kanssa teidän "Häiden" yksilöllisen kirjautumiskoodin. Sitten vain lisäilemään videoita ja kuvia! :)

Ennen häitä sovellusta täytyy tietenkin testata, jotta varmistutaan, että se varmasti toimii juuri niin kuin me haluamme. Wedboxiin saa lisättyä eri kansioita (kuvat ja videot järjestäytyvät kansioiden sisällä automaattisesti päivämäärien mukaan), joten esimerkiksi polttarit voidaan ikuistaa omaan kansioonsa. Kaikki kuvakansiot ovat nähtävissä kaikkien niiden kesken, joiden kanssa "Häät" jaetaan, joten jos ei polttarikuvia halua jakaa kaikkien kesken, voi niille luoda oma "Häät"-tapahtuma sovelluksessa.

Toivoisin, että Wedboxiin kuvattaisiin hääpäivästä kaikki: vieraiden valmistautumisesta ja matkasta kirkolle aina hääjuhlaan ja bileisiin asti.  Toivoisin, että vieraat pystyisivät oma-aloitteisesti valo- ja videokuvaamaan sovelluksella (tai lisäämään sovellukseen erikseen, molemmat onnistuu) mahdollisimman paljon kaikkea, mutta luultavasti myös kaasot ja bestmanit kannustavat vieraita sovelluksen käyttöön. Sovelluksessa on myös diashow-ominaisuus eli kuvia saa heijastettua esimerkiksi tv-ruudulle häissä reaaliajassa, mikä saattaisi olla varsin hauska elementti häihin.

Kommentit