Vihkikeskustelu papin kanssa

Me oltiin jo viime viikon maanantaina tapaamassa pappia, mutta koska tosiaan aloitin uuden työn pari päivää tuon jälkeen ja olin lauantaina blogimiitissä, niin voin kertoa, että tässä hääjuttujen ohessa ei paljoa ylimääräistä aikaa tai jaksamista ole päivittää blogia. Pahoittelut siitä. :) Kuulin kuitenkin, että tämä aihe kiinnostaisi monia lukea, joten nyt pääsiäislomilla aherran vihdoin tämän postauksen.

Mulla oli siis samana päivänä, kun pappi tavattiin, viimeinen työpäivä edellisessä paikassa, joten vähän emotionaalisesti kuihtunut olo oli ja Visa saikin näinollen vähän meidän puolelta "vetää" tätä keskustelua eteenpäin.


Meillä vihkikeskustelu papin kanssa oli tuossa eräällä kappelilla. Vaikka kyseinen kappeli sijaitseekin aika lähellä meitä, emme ole kovin uskonnollisia ja näin ollen vierailu kappelilla oli jäänyt välistä ennen tätä. Arvoimme siis hetken aikaa, että mistä pääsisimme sisään, mutta kun menimme vain jostain ovesta sisään, tuli vahtimestari meitä vastaan, joka sitten ohjasi meidät vihkipappimme luo.

Vihkipappimme vaikutti oikein mukavalta naiselta. En usko, että hänen puheensa humoristinen tulee olemaan, mutta varmasti ainakin tunteellinen, joten kyyneleitä on luvassa. Hän oli rauhallinen ja kyseli kiinnostuneena minusta ja Visasta sekä erityisesti meidän rakkaustarinasta. Hän kysyi mm. miksi rakastuimme toisiimme, missä tavattiin, kauanko ollaan oltu yhdessä ja yleisesti tämän hetkisestä elämäntilanteestamme. Lisäksi hän oli jo vihkikeskustelusta sovittaessa kysynyt, että jos on jotain erityistä, jonka haluamme, että hän puheessaan tuo esille, niin ne kerroimme myös.

Henkilökohtaisten juttujen lisäksi kävimme tietenkin läpi vihkikaavaa ja millaisia tekstejä ja kaavoja halusimme häissämme olevan. Minulle tuli yllätyksenä, että hänellä oli valmiina tulostettuna tietyistä kohdista vaihtoehdot (esim vihkiminen), joista saimme valita itseämme miellyttävimmän. Olin esimerkiksi luullut, että saisimme itse valita raamatunkohdan joka kirkossa luetaan, mutta valitsimmekin vain vaihtoehdoista parhaan. Toki varmasti "oman" teksin olisi varmasti raamatusta saanut myös valita, mutta päädyimme valmiisiin vaihtoehtoihin. Ystävämme tulee lukemaan vihkimisen alkuun kauniin psalmin rakkaudesta, joten jotain omannäköisyyttä saimme myös viralliseen kirkko-osuuteen.


Kaikista kuumottavin tilanne vihkikeskustelussa oli, kun olimme päättäneet kysymykset, jotka pappi esittää meille (se vaihe kun pitäisi "tahtoa"), niin hän sitten ihan oikeasti luki ne kysymykset meille ja meidän piti vastata! Pappi luki ensimmäistä kysymystään ja katsoi Visaa, jotenkin toivoin, ettei Visa olisi vastannut mitään, jotta minunkaan ei tarvitsisi. Hirveän kuumottavaa, olisin vielä onnessani pari viikkoa odottanut tahtomiseen. :D Vaikka kyseessä on vain sana, se on kaikkea muuta kuin "vain" sana. Selvisimme kuitenkin tästä harjoituksesta.

Kirkkoon tulee tosiaan myös Visan äidin hankkimat muusikot, sellisti ja saksofonisti, josta olen superinnoissani! He soittavat kanttorin kanssa muutamia upeita kappaleita (virret jäivät meidän vihkikirkosta nyt pois), ja odotan oikeasti niiiiin innoissani niitä! Ne tulevat olemaan upeita, tiedän sen jo nyt!

♥ 8 päivää jäljellä ♥

Kommentit

  1. Nuo muusikot kuulostaa kyllä ihanalta lisältä kirkkoon! Mekin saatiin tällä viikolla sovittua vihkikeskustelu papin kanssa ja vähän jännittää, mitä sitä oikein osaa sitten papille kertoilla. Meillä homma meni niin perin, että otin itse yhteyttä pappiin, kun halusin saada kirkko-ohjelmat työn alle ja varmistaa papilta ensin, että valitsemamme musiikit ja raamatunkohdat on ok. Pappi totesikin viestissään, että hienoa, kun olemme näin itsenäisesti valinneet vihkimisen sisällön. Eli varmaan suurimman osan kanssa sisältö valitaan tosiaan vasta vihkikeskustelussa ja sitä varten papeilla on vaihtoehdot mukana. Itse taisin siis olla hieman hätäinen, mutta onpahan nyt nekin jo päätettynä:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin kuulostaa! 😍 Kirkkomusiikeita odotellessa 💕 onhan se hyvä olla ajoissa, mekin saatiin tosi pitkään odottaa papin yhteydenottoa, vaikka piti kuulemma 2 kk ennen häitä ottaa yhteyttä. 🙄 Mene ja tiedä miten noi "oikeesti" kuuluis mennä. Hyvä hääparien pitää huolta näistä!:)

      Poista
    2. Joo, kannattaa tosiaan itse olla aktiivinen ja kysellä papin perään. Meilläkään ei vielä 1 kk ennen häitä ollut kuulunut papista mitään niin otin sitten itse yhteyttä.

      Poista

Lähetä kommentti

Hei, mitä ajatuksia blogipostaus sinussa herätti? ❤️