Hääpotrettimietintöjä

Toissailtana rupesin stressaamaan taas uutta asiaa häiden suhteen. Koska en osaa nähtävästi olla stressaamatta, niin otetaan sitten ykstellen kaikki hääyksityiskohdat stressin alle. :D Tällä kertaa stressin aiheena on siis hääpotrettikuvat.

Vuosi sitten, kun varailtiin meidän hääkuvaajaa Mika Sarjosta, meillä ei ollut tarkkaa ajatusta, millaisia hääkuvia halutaan. Silloin sanottiin vain, että halutaan dokumentaarista kuvausta häihin (koska tilannekuvat on mun elämän suola!) ja värikuvia (muutamat mv-kuvat tehosteena, mutta jotkut kuvaajat käyttävät ihan liikaa mv-tehostetta, ei kiva). Nyt on kuitenkin vähän alkanut vuoden aikana hahmottumaan millaisia kuvia halutaan, kun on seurannut tänä kesänä menneiden hääbloggaajien häitä ja hääkuvia sekä ideoita.

Mika Sarjos :)
Oon jo pidempään pohtinut, että missähän meidän hääpotretit otetaan. Vaikka meillä on kyllä jonkinnäköinen "cocktail-tilaisuus" mahdollisesti kirkon jälkeen, kun me mennään ottamaan potrettikuvat, niin en silti halua, että vieraat joutuisivat kauaa odottamaan. Kuvauspaikan pitäisi siis olla lähellä kirkkoa tai juhlapaikkaa tai jossain siinä välillä.

Jotain ajatuksia mulle syttyikin jo ja kun voivottelin asiaa Instagram storyssä, niin ihanat ihmiset antoivat muutamia hyviäkin vinkkejä potrettikuvapaikoiksi. Nää paikat täytyy käydä katsomassa ehdottomasti, kiitokset vinkeistä!

Meidän hääkirkkohan on Espoon tuomiokirkko, joka on kyllä tosi kaunis kirkko. Jos meille vaan jää yhtään aikaa kirkossa (toivon että jää, luotan tässä nyt tähän huhtikuun suosioon kirkollismenoissa), niin kirkossa sisällä ois ihana ottaa muutamia kuvia vaikka siellä yläparvella. Jos siellä ei kuvat onnistu syystä tai toisesta, niin tossa ulkona kun on toi valkonen pömpeli (nyt en oo ihan varma sen tarkotuksesta), niin sen ulkopuolella ja sisällä sais varmasti myös upeita kuvia.


Kirkon lisäksi haluaisin kuvia myös jossain metsässä, ehkä mielellään järven/meren rannalla, kun en tiedä missä kunnossa luonto on huhtikuun lopussa (sitä kun ei tiedetä ennen huhtikuuta, kuinka kevät etenee). Vesi on aina kaunis elementti, on siellä sitten jäärippeitä tai myrsky tai peilityyni. Luotan siihen meidän hääkuvissa, että meren rannalla saa aina kauniita kuvia. Tällä hetkellä mietinnässä "ulkopotrettikuviin" on hääpaikan lähellä sijaitseva Gallen-Kallelan museo ja sen lähiseutu. Täytyy ensi viikolla pyörähtää katsomassa, että miten se sopisi meidän hääkuviin. Siinä lähellä on myös silta, josta saa varmasti kauniita kuvia.


Näiden lisäksi haluan myös ei-niin-virallisia potrettikuvia juhlapaikalla kaasojen, bestmanien ja ehkä perheidenkin kanssa. Haluan kuvien olevan hienoja, hauskoja ja kauniita, kaikkia yhdessä ja erikseen. Alustavasti ajattelin, että kuvat otettaisiin pääruoan jälkeen (heti kun olemme syöneet), niin vieraiden ei tarvitse odotella meitä.

Mulla on myös sellanen superhieno visio, että käytäis jossain välissä ottamassa pari kuvaa Sellossa, siinä GLO:n aukiolla. Seistäis Visan kanssa käsi kädessä katseet kohti kameraa ja kuva otettais pitkällä valotusajalla niin, että ympärillä kävelevät ihmiset ois sellanen väritähdenlento. Se ois ihan superhieno, mut Visa ei oikeen vielä innostunut kun yritin ehdottaa. :D Luultavasti ei toteudu, mut ois niin hieno idea!

Tähän tyyliin! Ois mageeeee!
Lisäksi tuonne "ulkopotrettikuvauksiin" haluaisin ehdottomasti meidän koirat Lunan ja Lakun mukaan, mutta Visa ei ole (vielä!) suostunut. Olishan ne siellä söheltämässä, mutta koirat menee varmaankin Visan vanhemmille hääviikonlopuks hoitoon ja he asuvat hääpaikan lähellä, niin koirat ois helppo hakeakin paikalle. ♥ Tietenkin niistä lähtis karvaa ja saattais vähän kuraakin tulla mekolle, mutta mua ei kiinnosta, lian saa pois mekosta, mutta koiria ja sitä tunnetta ei saa photoshopattuu hääkuviin. :'( Ois niin meidän näköset kuvat. ...tästä keskustelut siis jatkuvat. :D

Googlesta.
Meidän Laku ja Luna ♥
Kertokaas, onko kellään omakohtaista kokemusta koirista/eläimistä hääkuvissa? Miten on onnistunut ja oliko vaikeaa ottaa elävä olento "rekvisiitaksi"? ♥

...mutta entäs jos sataa niin kovin, ettei ulkokuvia pysty ottamaan? Kas siinäpä vasta ongelma, jota en vielä ole saanut ratkaistua.

Kommentit

  1. Ihana tuo kirkko ja kauniita paikkoja muutenkin! Muakaan ei muuten yhtään inspiroi mustavalkokuvat, tuntuu että moni kuvaaja käyttää niitä tosi runsain käsin :o Eläimistä hääkuvissa ei ole kokemusta, mutta oishan se ihanaa jos saisitte teidän "lapsoset" mukaan kuviin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä! Toi kirkko on superkaunis!:) Toi mustavalkosuus-innostus on menny ihan yli mun mielestä 🙈 jooooo, haluisin niin lapset mukaan, taistelu on vielä kesken 😅

      Poista
  2. Haha, kannattaa harkita sitä Sellolla kuvaamista: Mä tuun varmasti "kuvausassistentiksi", jos täällä meidän hollilla kuvaatte. :´D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ois kyllä suuuuuperhieno! Täytyy miettiä vaan meneekö kuvauksiin sitten liikaa aikaa. Kuvaaja kuitenkin innostui, että toivotaan, et onnistuis! 😊🙈

      Poista
  3. Komppaan myös tuota mustavalko-asiaa. Itse ainakin aion sanoa kuvaajalle, että muutama mustavalkoinen potrettikuva saa riittää :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Hei, mitä ajatuksia blogipostaus sinussa herätti? ❤️