Visan Vieraskynä: Hääjuomien hakureissu

Hääpaikkamme yksi kriteereistä oli se, että sinne voi tuoda omat juomat. Tällöin voisimme vieraille tarjota juomia ilman, että joutuisimme konkurssiin. Näin ollen lähdimme toisen bestmanini kanssa viime lauantaina suuntaamaan kohti Viroa omalla autolla.

Aamu alkoi hyvin väsyneissä tunnelmissa. Olin nukkunut aika huonosti ja kun nappasin Johanneksen kyyntiin Leppävaarasta huomasin, ettei hänkään ollut pirteimmästä päästä. Aikainen aikataulu johtui Eckerön aikatauluista. Eckerö valittiin puhtaasti hintaperustein. Eckeröllä matka kustansi reilu 50€ ja muilla tarjoajilla auton kanssa matka olisi maksanut selvästi yli satasen.


Pääsimme aamulla Länsiterminaalille hyvissä ajoin. Etukäteen maksettu matka mahdollisti nopean pääsyn jonottamaan laivaan nousua. Olimme sopineet, että laivalla heti suuntaisisimme aamiasbuffettiin aamupalalle ja kahville. Buffan tarjonta oli kyllä mieleen. Pekonia ja muita lämpimiä perinteisiä aamupaloja riitti sekä maku oli äärimmäisen hyvä. Näin pystyimme herättelemään itseämme ja viettämään tunnin rauhassa kahvia juoden. Ruokailun jälkeen oli aika käydä tarkastamassa Tax freen hintoja. Sanden kanssa olimme tehneet listan haluamistamme juomista ja niiden hinnoista Tallinnan puolella. Tax freessä sattuikin olemaan tarjouksessa toinen viineistämme. Sovimme, että otamme tuon viinilaatikon mukaan takaisin tulomatkalla. Olisimme voineet myös muutamia muita tuotteita ottaa laivalta, mutta silloin haasteena olisi ollut niiden kantaminen mukana takaisin tulomatkalla, kun emme olisi voineet niitä viedä autoon kesken matkan.

Laivan saavuttua Tallinnan satamaan, pääsimme ajamaan ulos nopeasti ensimmäisten joukossa. Viron liikenne on hieman erilaista verrattaen Suomeen. Siellä liikenne merkinnät ovat jokseenkin kuluneet sekä kaistoja kääntyville ja suoraan ajaville on monissa paikoin useita. Olen muutamia kertoja juurikin Tallinnan sataman alueella liikkunut, joten osasin näppituntumalla suurin piirtein ajaa SuperAlkolle (muutama väärä käännös tuli kuitenkin tehtyä). SuperAlkossa saimme käytännössä kaikki tarvitsemamme juomat sekä korvaavat juomat niille, joita emme löytäneet. Juhlapaikkamme oli ilmoittanut, että SuperAlkosta saisi alennuksen heidän nimellään, mutta tämä ei aivan ongelmatonta ollut. Kuulemma alennus oli henkilökohtainen, mutta muutaman minuutin keskustelun jälkeen saimme alennuskortin numeron ja suuntasimme kassoille. Päädyin kuitenkin käymään pienen keskustelun alennuksesta myös kassalla :/.


Juomat autoon ja miettimään mihin lähtisimme kuluttamaan aikaamme. Koska Eckerön laiva takaisin lähtisi vastaa illalla sekä meidän juomaostokset tuli tehtyä nopeasti, niin meillä oli reilu neljä tuntia aikaa kulutettavaksi. Jostain syystä en saanut omaan puhelimeeni nettiä toimimaan, vaikka Elisa iloisasti ilmoitti, ettei netin käytöstä tulisi lisämaksua. Johanneksella kuitenkin toimi netti ja hän jakoi minulle kaistaa. Päädyimme navigaattorilla ajamaan Ülemisten ostoskeskukseen. Tämä paikka oli kyllä äärimmäisen hyvä valinta. Sieltä löytyi suhteellisen hyvin parkkipaikkoja sekä useita meille sopivia kauppoja, jossa kuluttaa aikaa. Kiertelimme täällä kauppoja läpi, kävimme kahvilla, syömässä Intialaista (joka oli maittavaa, jokseenkaan ei mitenkään täydellistä) sekä ostamassa halpisaurinkolasit (Oli erittäin aurinkoinen päivä ja tiet heijastivat aurinkoa todella paljon). Aikaa oli vielä kulutettavaksi, joten siirryimme viereiseen Prismaan sekä OnOff-elektroniikkaliikkeeseen. OnOffista Johannes osti itselleen puhelimen laturin, koska hänellä ei ollut enää paljoa akkua ja hän oli hävittänyt vanhan laturinsa. Tämä uusi ei kuitenkaan ladannut puhelinta kunnolla :/. Viron hintataso on kaikessa hyvin lähellä Suomea. Ainoastaan elintarvikkeet ja alkoholijuomat ovat selkeästi halvempia kuin Suomessa. Tallinna ei taidakkaan olla Suomalaiselle enää halvempi ostosmatkailuun.

Ostokset tehtynä, vatsa täynnä ja suunta kohti terminaalia. Terminaalilla lähtöselvitys meni täysin moitteettomasti. Järjestelmä vissiin luki rekisterinumeroni ja lähtöselvityksen henkilökunta kysyin nimeäni. Näin portit aukenivat ja pääsimme laivaan. Laivalla oli vielä poistumassa aikaisempia matkustajia, joten kahvila oli täysin tyhjä asiakkaista, kun ainoastaan automatkustajat olivat vasta päässeet laivaan. Kävin ostamassa takaisin tulomatkalla vielä viinit ja hieman karkkia. Laiva oli myöhässä, mutta hyvässä seurassa sekään ei haitannut. Heitin kotiin tulomatkalla Johanneksen vielä kotiinsa ja pääsin purkamaan juomat "häähuoneeseen".



Kaiken kaikkiaan reissu maksoi hieman reilu 1000€ kaikkine juomineen ja ruokineen. Tällä pitäisi nyt kestitä kaikkia vieraita. Juomien määrät arvioitiin siten, että keskimäärin jokaiselle on n. 8-9 annosta alkoholia. Jotkut varmaan kuluttavat enemmän jotkut taas ei yhtään. Näin ollen juomat eivät pitäisi loppua kesken.

Tässä oli meidän reissumme Viroon. Oli hauskaa, mutta raskasta. Kiitos Johannekselle parhaasta matkaseurasta! :)

♥ 67 päivää jäljellä ♥

Kommentit