Häiden suunnittelu tähän mennessä

Voisin tähän väliin kertoa, mitä olen häideni eteen tähän mennessä ehtinyt tehdä, jotta kaikki olisivat suurin piirtein samalla tasolla.

Tuossa ylhäällä on "to do"- ja "häät"-sivut, joilta näkee tarkempia tietoja siitä, mitä on tehty ja mistä tarkemmin onkaan kyse.

Häät:
Ketkä? Sande ❤ Visa
Milloin? 27.4.2019
Vihkiminen? Leppävaaran kirkko
Hääpaikka? Villa  Åkerblom
Vierasmäärä? 70
Teema? Hopea, turkoosi ja vaaleanpunaiset sydämet
Budjetti? 12 000€

To Do:
Hääpäivän päättäminen
Alustava hääbudjetti
Kaasojen ja bestmanien valinta
Vieraslistan alustava laatiminen
Juhlapaikkojen vertailu
Juhlapaikan päättäminen ja varaaminen
Häiden teeman valinta


 Eli kun kihloihin mentiin, päätettiin ihan ensimmäisenä, että häät järjestetään sitten vasta kahden vuoden päästä. Ennen kihloihin menoa Visa oli kovasti sitä mieltä, että naimisiin mennään vuoden kuluessa kihlauksesta, mutta tosi paikan tullen päästiin sopuun 2019:sta. :) Molemmat halusivat keväthäät, joten asian kanssa ei paljoa keskustelua ollut. Kevät on mielestäni kaunein vuodenaika ja toisin kuin kesällä, ei sitten ole niin pettynyt jos onkin huono sää! :D Hääpäiväksi valikoitui huhtikuun loppu, siinä toivossa että luonto olisi ehtinyt jo puhjeta kukkaan ja josko saataisiin myös hyvä sää juhlaan. Toukokuussa myös juhlapaikkojen hinnat muuttuvat kesähinnoiksi (eli vähintään tonnia kalliimmiksi), joten todettiin, että otetaan huhti- eikä toukokuu myös säästösyistä.

Etsintöjen jälkeen juhlapaikaksi varattiin Villa Åkerblom. Omien alkoholien tuonti oli Visalle ehkä yksi tärkeimmistä asioista itse juhlapaikan ulkonäön jälkeen. Villa Åkerblomilla on pitopalvelu, joka hoitaa ruoat ja paikka on lähellä kotia, joten on helppo mennä katsomaan ja häiden alla on helppo ajaa kotiin hakemaan unohtuneita tavaroita, kun koristellaan paikkaa. Eikä pidä unohtaa hulppeaa merinäköalaa! Koemme, että Villa Åkerblom on meille juuri täydellinen.

Oma ottama kuva sinä helmikuisena iltana, kun oltiin katsomassa paikkaa ekaa kertaa. Visakin nähtävästi päässyt kuvaan!Villa Åkerblomin oma markkinointikuva.

 On aika luonnollinen valinta, että mennään Leppävaaran kirkossa sitten naimisiin sen läheisen sijainnin takia sekä kotiin että Villa Åkerblomille. Jos jollain ei ole kyytiä kirkolta juhlapaikalle, voi esim bestmanit muutaman kerran ajaa kuskaten porukkaa, kun matka on niin lyhyt. Tätä ei kuitenkaan ole vielä täysin päätetty, itse asiassa en ole käynyt edes katsomassa koko kirkkoa vielä, Visa on vain vakuuttanut, että se on kaunis paikka. Kirkkoa pääseekin varaamaan vasta ensi vuonna, joten ei tässä mitään kiirettä ole (...kuuluisat viimeiset sanat?).

Alustavaa vieraslistaa on koottu ja hieman karsittu ja sitten lisäilty taas nimiä. Yritetään saada vierasmäärä pysymään 70 tienoilla. Muistaakseni tällä hetkellä listalla on noin 65, joten ellei suuria tapahdu, niin pitäisi olla toteutettavissa.

Häiden teemaa olen pyöritellyt tammikuusta asti myös. Tammikuussa hääväreiksi päätettiin turkoosi ja hopea. Nyt heinäkuussa rupesin panikoimaan onko ne hyvät ja pyörittelin lisää ajatusta. Päädyttiin siihen, että lisätään värien joukkoon vaaleanpunaisia sydämiä (hillitysti). En ole vielä kokeillut miltä tämä näyttää pääkopan ulkopuolella. Veikkaan, että teema saattaa muuttua vielä radikaalistikin, kunhan pääsee oikeasti näkemään miltä se näyttää.

Budjetti oli puolestaan Visan vastuulla. Visa suunnitteli sen ja minä katsoin, onko realistinen. Sillä yritetään mennä ja toivotaan, että pysytään edes jotenkin budjetin rajoissa. Budjetista hiukan reilun puolet vie hääpaikka sekä catering, joten niistä ei pysty sen enempää sitten tinkimäänkään, mutta muuten on hyvä aina pitää mielessä tarvitseeko jotain ja saako jostain edullisemmin. Mietin parhaillaan hankinko häämekkoni käytettynä vai uutena liikkeestä. Tavallaan haluaisin kaasoille, äidille sekä tulevalle anopille (ja itselleni toki myös!) sen kokemuksen päästä sinne liikkeeseen katsomaan mekkoa, mutta jos pystyn säästämään lähes tuhat euroa käytetyllä (joita on kerran käytetty ja siistissä kunnossa), niin toki vetoaa. Lähinnä tiedän, että Visa haluaisi pihistellä mekon kanssa. :D Saa nähdä mihin päädyn.

Tämän lisäksi tietenkin kaasot ja bestmanit on valittu. Meillä molemmilla on kahdet kaasot tai bestmanit. Osaltani kaasojen valinta oli sinänsä vaikeaa, sillä minulla on monia läheisiä ystäviä. Erityisesti lapsuuden ystäviä olisin halunnut valita kaasoiksi myös, mutta he eivät hirveän hääihmisiä ole ja asuvatkin kaikki niin kaukana, että päätin sitten, etten pyydä heitä. Kun olin tästä dilemmasta päässyt oli kaasojen valinta helppoa. Onneksi molemmat vastasivat kyllä pyyntööni. Iidan olen tuntenut lukiosta asti ja Heken muistaakseni yläasteikäisestä. Iidaa pyysin ykköskaasoksi, sillä Hekellä on reilu puoli vuotta ennen meidän häitä toisen ystävänsä häät, jossa hän toimii myös kaasona, joten en halunnut rasittaa häntä liikaa omilla stresseillä. Veikkaan, että yhdet häät stressattavana pitäisi olla tarpeeksi (vaikka lähipiiristä löytyykin juuri kahdet häät, joissa morsiamet toimivat myös toistensa kaasoina 2 kk välillä [not even kidding]). Visa valitsi bestmaneikseen lapsuudenystävänsä Johanneksen sekä veljensä Lassin.

Kommentit