Minusta ei hoikkaa morsianta tule

Kristallihäät kirjoitti parisuhteesta ja dieeteistä blogiinsa erinomaisen tekstin, joka sai miettimään asiaa omalta kannaltani.

Morsius-/häädieetti on varmaan yksi suosituimmista dieeteistä maailmalla, siihen tuntuvat ryhtyvän ihan kaikki. Myös minä. Nuorena kuvittelin, että kun olen aikuinen, tulen olemaan kaunis ja hoikka, koska eihän kukaan lihavaa tyttöä haluaisi. Onneksi teini-iän ajatukset osoittautuivat vääräksi iän myötä, varsinkin kun itseinho ja lukemattomat laihdutukset eivät ottaneet tuulta alleen. :)

Pyöreistäkin naisista tulee niin kauniita morsiamia! ♥
Olen aina ollut pyöreä ja viime vuosina vihdoin onnistunut hyväksymään itseni vähän paremmin niin sisäisesti kuin ulkoisesti ja olenkin erittäin ylpeä tästä saavutuksestani. Matkaa on jäljellä, mutta peiliin kehtaa jo tuijottaa. Olen ja tulen aina olemaan pyöreä, aina välillä toki jonkinmoinen dieetti on käytössä, kun yritän parantaa elämäntapojani, mutta enää en halua laihduttaa niin, että minusta mikään fitness-mimmi tulisi. Olisin tyytyväinen, jos elämäntavat paranisivat sen verran, että jälkipolvelle sitten joskus periytyisi hyvät elintavat. Nyt olen pitkän tauon jälkeen ruvennut taas lenkkeilemään, se tekee hyvää niin minulle, kuin Luna-koirallekin, kun hänkin pääsee juoksemaan ja purkamaan vähän energiaansa. Vuoden vaihteen jälkeen otamme yhdessä Visan kanssa myös ruokatottumukset tarkkailuun ja pyritään syömään harvemmin ulkona (vaikkei sitä nytkään hirmu usein tehdä). Hyvällä meiningillä yritetään parantaa tämän parin elämää. :)

Enää ei mennä tällä meiningillä :)
Häihin tavoitteenani on, että kunhan puvusta ei mikään ylimääräinen liikaa tursua ulos, olen ihan tyytyväinen. Tämäkin onnistuu sillä, että hankkii sopivankokoisen puvun. :) Toki olen häädieetillä, kuten moni muukin, mutta minulla ei ole vaakalukua tai senttilukua, joka minut tekisi onnelliseksi. Yleinen hyvä fiilis ja maailman parhaan tyypin kanssa naimisiin meneminen riittää. Visa on ihastunut ja rakastunut pyöreään tyyppiin, niin johan olisi kumma, jos vuosien saatossa kurvini eivät enää kiinnostaisikaan.

Kommentit

 1. Kiva, jos minun postaus innosti sinuakin käsittelemään aihetta :) Mun mielestä sun suhtautuminen ns. häädiettaamiseen, omaan kehoon ja terveyteen kuulostaa just hyvältä. Pikkuhiljaa ja pienin muutoksin voi oppia terveellisempää elämöntapaa ja sillä on sitten vaikutusta ihan oikeasti pidemmällä tähtäimellä ja juuri mahdollisten lastenkin kannalta. Itseinholle sen sijaan ei pidä antaa valtaa, koska se ei johda mihinkään hyvään. <3

  Me ollaan kans päätetty, että vuoden alusta vähenee herkkujen syönti, kotiruoka nousee arvoonsa ja liikunta lisääntyy, koska huomaan itse, että näistä on tullut lipsuttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! ❤️ Tsemppiä teillekin uuden vuoden "koitoksiin"! Otetaan niskasta kiinni. :)

   Poista
 2. Minäkin olen häädieetillä, vaikka oikeasti diettaamisessa ei ole mitään terveellistä, päinvastoin dieetit tuovat loputtuaan painon takaisin korkojen kera, ainakin oman kokemukseni mukaan. Silti yritän päästä hoikempaan kuntoon, koska nykyisessä painossani en vain tykkkää itsestäni. Selvästi vikaa on kyllä ehkä enemmänkin korvien välissä kuin kehossa, sillä muiden painoa en yleensä näe ulkonäköön millään tavalla negatiivisesti vaikuttavana asiana. päinvastoin. Esimerkiksi tuon kuvan morsiamessa en muuttaisi mitään, upean näköinen. :) Ehkä itsensä sitten vain näkee jotenkin tosi kapealla tavalla, ja varmaankaan ei koskaan riittävän hyvänä, painosta riippumatta. Onnistui häädieetti tai ei, niin minäkin liputan terveellisten elämäntapojen puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppaan sua dieetissäs!:) Toivottavasti myös pääset pian hyväksymään itses tuollaisena kun oot, ethän sä mitenkäänpäin edes pyöreä ole! ❤️ Ollaan maailman kauneimpia morsiamia, no matter what the scale says! ❤️

   Poista
  2. Kiitos! <3 Itsehyväksyntää pitäisi kehittää. Ja niinpä, ollaan maailman kauneimpia morsiamia! :)

   Poista
 3. Itse aioin myös dieetata häitä varten. Aloitin, yritin ja epäonnistuin - ja se lähinnä huvittaa. :D

  Aiemmin stressasin ihan pöpinä kiloista ja omasta kehosta, mutta sovitettuani hääpukuani marraskuun alussa, laskeutui joku kummallinen mielenrauha. Kun päästin irti painostressistä, fiilikset omaa kehoa kohtaan on parantunut huomattavasti. Pyöreydestä huolimatta olen aivan hyvä, mutta jos joku sentti vielä lähtee, niin oon sitten vielä vähän parempi. ;)

  Terveellisiä elämäntapoja ja ruokatottumuksia on toki aina hyvä tavoitella, niiden suhteen pitäisi tämänkin herkuttelijan tehdä ryhtiliikettä.

  Ja oikean kokoinen hääpuku on ihan must. Se saa jokaisen morsiamen näyttämään kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että olet päässyt jo paremmalle puolelle tuota dieettaus-urakkaa, eli kropan hyväksymiseen. :) Täydellinen ja sopiva pukuhan sen ratkaisee, miltä hääpäivänä näyttää, eikä jokunen makkara. ♥

   Poista
 4. Mä menen kesällä naimisiin, ja viime vuoden lopussa päätin, etten käy vaa'alla ollenkaan ennen häitä. Olen tosi ahdistunut morsiusdieettikulttuurista, ja ainoa uudenvuodenlupaukseni oli, etten aio laihduttaa lainkaan tänävuonna.

  Ajatus on, että jos ylläpidän terveellisiä elintapojani (zumbaan, joogaan, nostan punttia ja syön kasvispainotteisesti), ja siinä ohella jotakin tapahtuu, tapahtukoon. Ja jos ei, niin sitten ei. Joka tapauksessa hääpäivästä tulee ihana ja olen onnellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava päätös, onnea!:) Veikkaan, että se stressi laihduttamisesta ei ole kovinkaan eduksi itse laihdutuksessa, niin sun tapas on varmasti tosi hyvä! Ei stressiä, hyvät elämäntavat vaan tavaks.

   Poista
 5. Kannattaa lukea Kaisa Jaakkolan kirja Hyvän olon hormonidieetti. Asiaa ruokavaliosta yms. asioista, joita ei etukäteen tiedä tai ei ole tullut ajatelleeksi. Ja auttaa "laihduttamisessa"! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uu kuulostaa mielenkiintoiselta! Täytyypä etsiä käsiini!:) Kiitos vinkistä!

   Poista

Lähetä kommentti

Hei, mitä ajatuksia blogipostaus sinussa herätti? ❤️