Meidän jouluperinteet

Tänä vuonna on minun ja Visan toinen yhteinen joulu. Vaikka joulumme on vasta toinen yhdessä, meille on kehittynyt jo omat rutiinimme, jotka on koottu molempien perheiden joulutavoista ja olemme lisänneet omia joulujuttujamme myös joukkoon.

Ensimmäisen joulun vietimme erillämme, koska olimme seurustelleet vasta hetken. Tuolloin olimme erossa ensimmäistä kertaa pidemmän aikaa (viikon) seurustelumme alettua. Olin tavannut Visan vanhemmat viikkoa ennen joulua ja olimme Visan kanssa sopineet, että hän tulee hakemaan minut Keski-Suomesta vanhempieni luota joulun jälkeen ja tapaa samalla vanhempani. Vanhempien tapaaminen taisi mennä suht hyvin, sillä kun päästiin takaisin Espooseen asunnolleni, Visa ei sen jälkeen enää lähtenyt omaan kotiinsa yöksi, vaan epävirallisesti muutti luokseni. 


Ensimmäisen joulun jälkeen totesimme, että seuraavan joulun vietämme yhdessä. Jotkut parit viettävät joulut erillään, me ei olle niitä, vaan halutaan jakaa tärkeät hetket ja juhlat yhdessä. Seuraavana jouluna sitten loimme oman joulutraditiomme siitä, että jouluaattona vietetään joulu Visan perheen kanssa, joulupäivänä ajamme Tampereelle Visan isovanhemmille joululounaalle ja siitä jatkamme matkaa minun vanhempieni luokse, jossa vietämme yön. Tänä vuonna aiomme mennä samalla kaavalla, huomenna menemme tuohon muutaman kilometrin päähän kotoamme Visan perheen jouluun ja ylihuomenna lähdemme matkaan kohti muita joulunviettopaikkoja.

Mahdollisesti vielä ensi vuoden vietämme tällä kaavalla, mutta meissä elää pieni toivomus, että kun saamme isomman asunnon, niin josko perhejoulu voitaisiin viettääkin meillä. Emme ole tästä haaveesta vielä puhuneet, mutta veikkaan, että se ei nikottelematta vanhemmilta mene alas, kuuluuhan heidän (omasta mielestään) joulu järjestää, koska he ovat aikuisia ja vanhempia. Saa nähdä miten käy, mutta olisi mukava, jos pian saataisiin omaankin kotiin joulu! <3


Asumme tällä hetkellä (meidän perheelle) liian pienessä kerrostaloasunnossa, joten tänne ei joulua hirveästi pysty rakentamaan. Kuusesta on turha unelmoidakaan, että se mahtuisi mihinkään nurkkaan. Viime vuonna meillä oli pieni Ikeasta ostettu pöytäkuusi, mutta ei siitä tarpeeksi oikean kuusen tuntua saanut. Joulukoristeitakaan emme ole laittaneet koskaan, kun tuntuu vähän hölmöltä, kun emme jouluna ole kotona ollenkaan eikä tänne mitään ylimääräistä mahtuisikaan. Ehkä vielä joskus!

Mitä ihaninta joulua lukijoille ja muille blogiin eksyneille! ❤

Kommentit

 1. Onnea! Blogisi on mukana Vuoden Hääblogi 2018 -finaalissa! Käythän lukemassa finalistien ohjeet osoitteesta https://lovemedo.fi/entry/vuoden-haeaeblogit-2018 ja nappaa blogiisi Vuoden Hääblogi 2018 -finalistien tunnistebanneri, joka kannustaa lukijoitasi äänestämään blogiasi Vuoden hääblogiksi! Mikäli haluat osallistua Hääbloggaajien miittiin 21.1.2018 Kaapelitehtaalla Love me do -häämessujen yhteydessä, laitathan meille meiliä osoitteeseen fanny@lovemedo.fi otsikolla Hääblogimiitti 8.1.2018 mennessä. Ohh the fun we're gonna have!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooooo!!! Niin siistiä! Kiitos paljon kaikille ehdottaneille! <3

   Poista
 2. Sitä ei tiedä, vaikka vanhemmat olisivatkin yllättäen iloisia, kun ei tarvitse joulua laittaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta! Aina ne osaa yllättää reaktioillaan, niin ei tiedä. :) Veikkaan, että omilla vanhemmillani menee varmaan helpommin alas tämä ehdotus, kuin Visan vanhemmilla, mutta saas nähdä! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Hei, mitä ajatuksia blogipostaus sinussa herätti? ❤️