Häiden koristelut ja yksityiskohdat


Häidemme ns. teema koristeluissa oli yksinkertainen; neliöt muodot sekä peilit ja valot. Hääpaikkamme miljöö oli sekä sisältä että ulkoa todella kaunis, joten emme halunneet missään nimessä pilata paikan omaa henkeä ylikoristelulla. Tämä oli tarkoitus alunperinkin, mutta silti tämä morsian stressasi ennen häitä siitä, ettei koristeita ollut tarpeeksi. Onneksi hääpäivänä tuo tunne oli poissa ja kaikki oli ja näytti täydelliseltä. Piti taas vain stressata turhaan turhista asioista etukäteen. :D

Peilit hankimme hyvissä ajoin ja niitä näki häissämme niin pöytäkarttana, plaseerauksena kuin koristeinakin. Peilit olivat yksi suosikkielementeistäni häissämme ja vieraatkin kehuivat niitä paljon häissä ja jälkikäteen. Erityisesti peiliplaseeraus sai todella paljon kehuja.




En muista mikä idea minulla oli alunperin pöydissä olevien peilien päälle, mutta lopulta jokaisessa pöydässä oli peilinpäällä "pöytänumerona" lemmikkimme (maljakossa kirkkaita geelihelmiä, valo ja molemminpuolinen kuva) sekä valkoinen ruusu (ainoat kukat, joita meillä koristeena oli). Tuohon ruusu-ideaan tykästyin muistaakseni viime syksynä, kun vain jostain sain idean päähäni. Olin silloin tehnyt ensimmäisen kattauksen ja se näytti hieman valjulta/puutteelliselta. Jätin siis kattauksen ruokapöydällemme useaksi päiväksi ja laitoin mietintämyssyn päähän. Lopulta idea vain pomppasi päähäni ja tykästyin siihen ikihyviksi. Olin myös hääpäivänä tyytyväinen toteutukseen!

Meillä oli myös yksi pidempi pöytä perheille ja sukulaisillemme, jonka koristelua tuskailin pitkään. Olin alunperin halunnut kaikki pöydät lyhempinä, mutta kun kävi ilmi, ettei se juhlapaikan koon ja muodon perusteella ollut mahdollista, piti improvisoida, sillä peruskoristeet eivät riittäisi pidempään pöytään. Lopulta kaasojen kimput pääsivät koristeiksi kirkon jälkeen kyseiseen pöytään ja olin tyytyväinen tämänkin pöydän juhla-asuun.





Tässä kuvassa näkyy hyvin "pöytänumero" eli tuo Lakun kuva tuossa keskellä. Kuvassa näkyy vähän katoissa olevia valonauhoja sekä tietenkin kaitaliinat, kaasojen kimput ja muovitimantit, joita pöydillä myös oli.

Kaikki ylläolevat kuvat on hääkuvaajamme Mika Sarjoksen ottamia.

Myös valot olivat tärkeä osa häitämme. Katossa oli valojaketjuja, mutta niitä ei pahemmin näistä kuvista näy. Meidän pöytämme takana oli valoverho, joka näytti erityisen upealta myöhemmin illalla, kun ulkona oli pimeämpää. Tanssilattian kattoa ympäröivät valonauhat sekä seinälle heijastuva väriä vaihtava valo korostivat illalla "biletunnelmaa", mutta sopivat kuitenkin hienosti häihimme.

Tärkeä osa koristelua oli kattaukseen laitetut neliöön silitetyt lautasliinat sekä niiden päällä olevat neliöt menu- ja ohjelma-lappuset. Jokaisella pöydällä oli turkoosi kaitaliina ja kirkkaita sekä turkooseja muovitimantteja eri kokoisina.

Tuolien huputuksen ja koristeiden kanssa tuskailin (myös, heh) pitkään. Vaihtoehtoja oli monia ja aina kun päädyin johonkin vaihtoehtoon, keksin lopulta etten pitänytkään siitä. Ostin jopa stretch-tuolihuput, joita inhoan yli kaiken, mutta lopulta päädyin myymään ne, sillä en todellakaan aikonut käyttää niitä. Ihan pari kuukautta ennen häitä keksin lopulta, että mustia tuoleja voisi piristää valkoisella organzalla. Organzoja ei sidottaisi perinteisiksi tuoliruseteiksi (joista en myöskään pidä), vaan ne sidottaisiin vain kiinni hopealla kimaltavalla narulla. Tuoleista tuli todella kauniita, mutta oli niissä aika hommakin! :)

Myös ulkona oli muutamia pieniä koristeita, lähinnä ilmapalloja ja valoja, mutta kauniin ulkopuolen halusimme jättää sellaisekseen.

Alla vielä vieraiden sekä itsemme ottamia kuvia häiden koristeista. Osa kuvista otettu hääpaikan koristelun yhteydessä.

Kummisetäni tekemä mr&mrs -kyltti, joka koristaa tällä hetkellä makuuhuonettamme! <3












Kaiken kaikkiaan olen supertyytyväinen häidemme koristeluun. Useista omista epäilyistä huolimatta kaikki näytti juuri täydelliseltä meidän häihimme, mitään ei ollut liikaa eikä mitään liian vähän. Tässä ehkä voisin vielä tulevia vaimoja tsempata luottamaan omaan visioon, kaikki näyttää varmasti upealta hääpaikalla. :)

Kommentit